Topligák: „kínos” Arsenal, „durva” Hertha, „korrupt” Real, „fasiszta” Roma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 16:46
null
Még hogy negyedik? Wengerék májusban FA-kupát nyertek (Fotó: AFP)
Készítsünk egy algoritmust a világ legnagyobb fórumára, szűrjük ki a zavaró szavakat, és máris megtalálhatjuk azt a három jelzőt, ami a legjellemzőbb a kedvenc csapatunkra. Ezt tette a Reddit közösségi weboldal egyik felhasználója, aki közzé is tette a topligarésztvevők és más európai nagy csapatok kapcsán kommentben legtöbbet emlegetett jelzőket.

Az algoritmus a Reddit „soccer” alfórumát használta forrásnak, amelyben a következő szűrést végezte el: rákeresett az európai futballklubokra, és megnézte, melyek voltak azok a szavak, amelyek egy mondatban szerepeltek az adott klubbal.

Ezután fogta a legtöbbször felbukkanó szavakat a klubok kapcsán, és összerakta egy listába. Íme!

Ha három szóval szeretné jellemezni az Arsenalt, vajon mit mondana? A gyűjtés és szűrés eredményeként a negyedik, a kínos, illetve a tipikus az a három jelző, amely a legtöbbször szerepelt a fórumon a londoni együttes neve mellett.

A bajnok Chelsea kapcsán a rasszista és a kegyetlen, a Manchester Unitednél a drága, az unalmas és a negatív, míg a Manchester Citynél a gazdag, a szenvedélyes és az üres az a szó, amely a legtöbbször szerepelt a kommentekben.

A Bournemouth kapcsán a fantasztikus, a rettenetes és a sokkoló szerepel, míg kissé félreérthető módon a feljutó Brighton kapcsán a meleg (gay) szó tűnik fel. Ez azért lehet, mert a múltban többször is kiálltak a homoszexuálisok elnyomása ellen a klub szurkolói.

angol629
angol629

A németeknél a Bayern München domináns, hazai és teljes, a Dortmund fizetésképtelen, közvetlen és egészséges a kommentelők szerint, míg a Hertha durva, furcsa és személyes. Az RB Leipzig viszont hiába is tagadná a Red Bullhoz fűződő viszonyát, a három legjellemzőbb kifejezés között ugyanis a keleti (valószínűleg a keletnémet múltra utalva) jelző mellett a vállalati és a pénzügyi kifejezés is szerepel.

nemet629
nemet629

Spanyolországban a Barcelona a legnagyobb és a legjobb, de az már nem vet jó fényt Messiékre, hogy a műesés a harmadik szó, amit a leggyakrabban használnak a kommentelők a csapattal kapcsolatban. A Real Madrid piacképes, előnyös, de korrupt, míg az Atlético Madrid piszkos, taktikus és kompakt.

spanyol629
spanyol629

Az olasz bajnokság zászlóshajója, a Juventus ugyanúgy a legjobb, mint a Napoli, a nápolyiak olyan gyönyörűek, mint a Roma, de az olasz főváros mindkét csapatát (Roma, Lazio) a fasiszta jelzővel is illetik a Reddit hozzászólói.

olasz629
olasz629

Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire általános és nagy, a Seattle Sounders hideg, de szenvedélyes, míg az Orlando City is megkapta a meleg jelzőt, valószínűleg szintén azért, mert a klub teljes mellszélességgel kiáll a homoszexuálisok mellett.

mls629
mls629

A többi európai bajokságban szereplő csapatok közül az Ajax unalmas, a Marseille erőszakos, az FC Porto korrupt, a Rosztov szörnyű, a PSG-re pedig ugyanúgy jellemző a műesés, mint a Barcelonára. Legalábbis a kommentelők szerint.

európa629
európa629
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik