Topligák: kik lesznek a bajnokok? - menetrend

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 15:16
Hajrájukhoz érkeznek a labdarúgó-topligák, hamarosan bajnokot avatunk Angliában, Olaszországban és Spanyolországban is (Németországban már biztosan a Bayern München a befutó). Megnéztük, milyen a sorsolása a bajnokaspiránsoknak.

ANGLIAANGLIA

A Premier League-ben a legjobb helyzetben a Liverpool van három körrel a vége előtt, öt ponttal vezeti a tabellát következő riválisa, a Chelsea előtt. A „vörösök” első számú üldözője azonban nem José Mourinho csapata, hanem a Manchester City, amely hat ponttal áll az éllovas mögött, viszont egy meccsel kevesebbet játszott.

A Liverpool nagy lépést tehet a hétvégén a bajnoki cím felé, ha legyőzi a Chelsea-t, amely a Bajnokok Ligája-elődöntő miatt elképzelhető, hogy tartalékol majd.

Hátralévő mérkőzések:

Liverpool: Chelsea (otthon), Crystal Palace (idegenben), Newcastle (o)

Chelsea: Liverpool (i), Norwich (o), Cardiff (i)

Manchester City: Crystal Palace (i), Everton (i), Aston Villa (o), West Ham (o)

OLASZORSZÁG

Négy forduló van hátra a Serie A-ból, melyet a Juventus nyolc ponttal vezet az AS Roma előtt, így akár már a hétvégén bajnok lehet, ha vetélytársa megbotlik. Nagy meglepetés lenne, ha nem a „zebrák" nyernék a scudettót.

Hátralévő mérkőzések:

Juventus: Sassuolo (i), Atalanta (o), AS Roma (i), Cagliari (i)

AS Roma: AC Milan (o), Catania (i), Juventus (o), Genoa (i)

SPANYOLORSZÁG

Sokan azt gondolták, hogy a szezont remekül kezdő Atlético Madrid lufija hamar kidurran. Ennek ellenére a második számú madridi csapat vezeti a Primera Divisiónt négy fordulóval a vége előtt. Legfőbb üldözője a hat ponttal mögötte található (de egy meccsel kevesebbet játszó) Real Madrid, azonban a négypontos hátrányban lévő Barcelonát sem szabad még leírni. Különösen azért nem, mert ők már nem érdekeltek a BL-ben, így nem kell pihentetniük senkit a bajnokikon. Ne felejtsük el azt sem, hogy az utolsó fordulóban Barcelona–Atlético Madrid rangadóra kerül sor, ahol akár az a pikáns helyzet is előfordulhat, hogy a katalánok dönthetik el, melyik madridi csapat lesz a bajnok.

Hátralévő mérkőzések:

Atlético Madrid: Valencia (i), Levante (i), Málaga (o), Barcelona (i)

Barcelona: Villarreal (i), Getafe (o), Elche (i), Atlético Madrid (o)

Real Madrid: Osasuna (o), Valencia (o), Valladolid (i), Celta Vigo (i), Espanyol (o)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik