Topligák: Chelsea: 75%, Monaco 73.1%, City: 69.2%, Sassuolo: 0!

Vágólapra másolva!
2016.04.04. 12:40
null
Diego Costa, Willian és Cesc Fabregas is külföldi klubtól érkezett a Chelsea-hez (Fotó: Action Images)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legújabb kutatása az európai labdarúgó-topligák külföldi átigazolásaival foglalkozott.

 

A kimutatás szerint a külföldről szerződtetett játékosok a legnagyobb arányban a Chelsea keretét alkotják, a londoni „kékek” 75 százaléka Anglián kívülről érkezett. Nem sokkal marad el tőle a Ligue 1-ben szereplő Monaco, ahol 73.1 százalék a nem Franciaországból szerződtetett játékosok aránya, a harmadik pedig a Manchester City a 69.2 százalékos mutatójával.

Olaszországban a Lazio (67.9 százalék) az éllovas a városi rivális Roma (56.7) előtt, Spanyolországban a Sevilla (64.3) előzi csak meg a Real Madridot (60.9), Németországban pedig a Bayern (54.2) vezet.

A ligákat tekintve – a fentiekből kiindulva kevéssé meglepő módon – a Premier League igazolta a legtöbb játékost külföldről (43.1 százalék), viszont a Monaco ellenére a Ligue 1 a legkevesebbet (31.2). Az európai topligák átlaga 36.5 százalék.

Ami az ellentétes oldalt illeti, az öt topligában egyedül a Sassuolo nem szerződtetett játékost külföldről (0 százalék), a hagyományosan csak baszkokat alkalmazó Athletic Bilbaónál a Liverpoolból hazaigazolt Mikel San José „rontja” a mérleget (4 százalék).

Nagyobb felbontásért kattintson a képre!
Nagyobb felbontásért kattintson a képre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik