Topligák: Buffon, Pellissier, Iniesta és Weidenfeller a dobogón

Vágólapra másolva!
2018.04.16. 15:16
null
Buffon 17, Chiellini 13 szezon óta erősíti a Juventust (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai topligákban szereplő játékosok közül kik szolgálják legtöbb éve a csapatukat.



A listán kevéssé meglepő módon a Juventus 40 éves kapusa, Gianluigi Buffon áll az élen, ő már 17 éve őrzi kitartóan a torinóiak kapuját, de nem sokkal van lemaradva tőle Sergio Pellissier sem, aki 2000 óta a Chievo alkalmazottja, de másfél szezont a SPAL-nál játszott kölcsönben.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 2002 óta az FC Barcelonát erősítő Andrés Iniesta és az azóta a Dortmund kötelékébe tartozó Roman Weidenfeller léphetne fel.

Lionel Messi 14 szezonnál jár a Barcelonában, Giorgio Chiellini 13-nál a Juvéban, Sergio Ramos 13-nál, Marcelo 11.5-nél, míg Cristiano Ronaldo kilencnél a Real Madridnál.

A Fiorentinánál (Badelj), a Crotonénál (Martella), a Getafénál (Guaita), a Nice-nél (Mendy, Pléa és Pouplin) és a Caennál (Vercoutre, Féret, Da Silva, Bazile) már négy szezonnal is lehet a „leghűségesebbnek” lenni.

A csapatok színeiben legtöbb szezonnal bíró játékosok listája (Forrás: CIES)
A csapatok színeiben legtöbb szezonnal bíró játékosok listája (Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik