Több szerb huligáncsoportot betiltanak

Vágólapra másolva!
2009.10.01. 13:01
null
Brice Taton emlékszertartása Belgrádban: ezrek tiltakoztak az erőszak ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Szerb Alkotmánybíróságtól kéri a belgrádi ügyészség a Crvena zvezda, a Partizan Beograd és a Rad egy-egy szurkolócsoportjának betiltását.

 

A három csoportot elsősorban labdarúgó-mérkőzéseken elkövetett sorozatos erőszakos cselekményei miatt tiltanák be.

A Partizan érintett csoportja, a híres-hírhedt Grobari (avagy Sírásók) felelős egy 28 éves francia Toulouse-drukker, Brice Taton meggyilkolásáért. A fiatal szurkolót, akit a Partizan–Toulouse meccs előtt agyonvert egy huligáncsoport, ezrek búcsúztatták szerdán Belgrádban.

Tatont szeptember 17-én támadták meg Belgrádban a Partizan fanatikusai, a fiatalember kedden belehalt súlyos agysérüléseibe. Tíz ember ellen emelt vádat az ügyészség, őket gyilkossággal vádolják, negyven év börtönre is ítélhetik őket.

A nagy vihart okozó tragédia után szerdán több ezren gyűltek össze Belgrád belvárosában, hogy gyertyagyújtással és virágokkal emlékezzenek Tatonra.

„Nem maradhat büntetlenül a halála, ezért valakinek felelnie kell. Minden segítséget megadunk a szerb hatóságoknak, a legsúlyosabb büntetést követeljük" – mondta Rama Yade francia sportminiszter, aki Belgrádba utazott tárgyalni az ügyészség képviselőivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik