Teqball: kezdődik a vb, magyar esélyesekkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.12. 14:37
Az október 12–13-án Franciaországban megrendezendő teqball-világbajnokságon egyéniben Sipos Árpád, míg párosban Blázsovics Ádám és Bányik Csaba küzdhet az érmekért hazánkat képviselve.

A futball, valamint az asztalitenisz elemeit vegyítő magyar fejlesztésű sportág történelmében másodszor rendeznek világbajnokságot, a 40 ország képviselői ezúttal a franciaországi Reimsben csapnak össze.

Egyéniben Sipos Árpád, a Puskás Akadémia nevelőtanára képviseli hazánkat, aki a klub hivatalos oldalának nyilatkozott: „Úgy érzem, hogy a felkészülésem jobban sikerült a világbajnokságra, mint a magyarországi versenyre, most majdnem mindent meg tudtam csinálni az alapozás során, amit elterveztem. A teqballban még nem annyira ismerem a nemzetközi mezőnyt, mint a lábteniszben, ezért nem akarok jóslatokba bocsátkozni. Természetesen szeretnék minél jobb helyezést elérni, a következő napokban minden kiderül”– mondta Sipos, aki az országos bajnokság döntőjében Pál Dávidot legyőzve kvalifikálta magát a világbajnokságra.

Párosban Blázsovics Ádám és Bányik Csaba is bizakodóan vág neki a tornának. A tavalyi vb-n egyéniben aranyérmet szerző Blázsovics elmondta, a csapat készen áll a tornára, amelyre nagyon sokat edzettek az elmúlt hetekben, és szerinte esélyük van valamelyik dobogós hely megszerzésére.

A világbajnokságon megrendezik a Stars Game-et is, amiben William Gallas, Robert Pires, Simao Sabrosa, valamint Sean Garnier méri össze tudását az asztalnál.

A torna a pénteki napon csoportmérkőzésekkel kezdődik, majd a szombati napon a döntőkkel folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik