Szuperszombat Itáliában: Juve-Fiorentina és Lazio-Napoli

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 12:40
null
Cavani szeret a Lazio ellen játszani: eddig két mesterhármast szerzett a fővárosiak ellen (Fotó: Action Images)
Tartalmas nap elé néznek az európai labdarúgás szerelmesei. Az olasz élvonalbeli bajnokságban a rangadók napja a mai, Spanyolországban a Real Madrid hazai közönség előtt lép pályára, a Premier League-ben az Arsenal és a Manchester City is idegenben gyarapíthatja a pontjainak számát, míg a Bundesligában a Bayern–Schalke rangadó mellett honfitársainkért is izgulhatunk.

SERIE A

Slágermérkőzéseket rendezek az olasz bajnokság 24. fordulójában. A listavezető Juventus a táblázaton hatodik Fiorentinát fogadja, míg a „zebrák” két legfőbb riválisa, a Lazio és a Napoli egymással meccsel.

A Juventusra nem vár könnyű feladat ma este. Antonio Conte legénysége a legutóbbi öt bajnokiján mindössze négy pontot szerző, ám a bajnokságban így is kedvező helyzetben álló Fiorentinát fogadja. A torinóiak dolgát alaposan megnehezítheti, hogy a védelem két alappillére, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci biztosan nem léphet pályára (előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt), míg Andrea Pirlo, Mauricio Isla és Stephan Lichtsteiner játéka kisebb sérülések miatt kérdéses, így Conténak fejtörést okozhat a kezdőcsapat összeállítása. Az olasz szakember ugyanakkor jó hírekkel is szolgált.

„Giovinco és Marchisio is százszázalékos állapotnak örvend, Pirlo, Isla és Lichtsteiner esetében holnap születik döntés” – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Conte.

A firenzeiek legnagyobb hiányzója az eltiltott Alberto Aquilani lesz.

A legutóbbi három bajnokiján nyeretlen Lazio az ezt megelőző hat mérkőzésén 16 pontot szerző Napolit fogadja.

A rómaiaknál Miroslav Klose távolléte garantálva van, Hernanes ugyanakkor – csodával határos módon – már teljes értékű edzésmunkát végez, játéka viszont míg így is erősen kérdőjeles. A Napolinak ilyen jellegű gondjai nincsenek. Walter Mazzarri vezetőedző minden meghatározó játékosára számíthat, többek között arra az Edinson Cavanira is, aki pályafutása során már két mesterhármast is szerzett a Lazio ellen.

Ha a Napoli nyer, kilenc pontra leszakítja mai riválisát, ellenben ha kikap, a fővárosiak három pontra megközelíthetik Hamsíkékat, így egy igazi „hatpontos” meccsre van kilátás.

PREMIER LEAGUE

Az angol bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján a Tottenham–Newcastle mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek. Az immáron kilenc bajnoki óta veretlen Spurs nem számíthat könnyű meccsre a téli átigazolási időszakban nagybevásárlást tartó „szarkák” ellen (Alan Pardew csapata januárban öt francia játékossal erősödött, közülük Moussa Sissoko két góllal járult hozzá a Chelsea múlt hétvégi legyőzéséhez).

Ami a nagycsapatokat illeti: a Chelsea a kiesés ellen küzdő Wigant fogadja, az Arsenal a Sunderland vendége lesz, míg a Manchester City a Southampton otthonába látogat.

PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokság 23. fordulójában a már a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre készülő Real Madrid az Unai Emery irányítása alatt megemberesedő Sevillával találkozik.

A királyiak keretében Xabi Alonso, Ángel Di María, Marcelo, Raphaël Varane, valamint a továbbra is harcképtelen Iker Casillas sem kapott helyet, ellenben – ha José Mourinho vezetőedző is úgy gondolja – Pepe visszatérhet a pályára. A portugál válogatott védő tagja a fővárosiak 19-es meccskeretének, akiket a revánsvágy is vezényelhet, hiszen az ősszel 1–0-s vereséget szenvedtek Sevillában. Az akkori gólszerző, Piotr Trochowski ma biztosan nem dönti el a találkozót, mivel már több mint négy hónapja sérült.

A Valencia a Celta Vigo otthonában lép fel, továbbá érdekesnek ígérkezik a Levante–Málaga összecsapás is.

BUNDESLIGA

A német bajnokság 21. fordulójának csúcsmeccse a Bayern München–Schalke rangadó. A bajorok utcahosszal (12 ponttal) vezetik a bajnokságot a Borussia Dortmund előtt – amely ma a Hamburgot fogadja –, míg a gelsenkircheniek finoman fogalmazva sincsenek csúcsformában. A Jens Keller megbízott vezetőedző által irányított csapat a legutóbbi tíz bajnokijából egyet nyert meg.

A Schalke mellett szól, hogy a Bayern otthon „sebezhető”: tíz hazai bajnokijából „csak” hetet nyert meg. Ez azért érdekes, mert a bajorok idegenben még ennél is jobban szerepelnek – kilenc győzelem mellett egy döntetlent számlálnak, és összesen egy(!) gólt kaptak. Ilyen mutatók ismeretében nem lehet csodálkozni a tizenkét pontos előnyön.

De pályán lesznek a német élvonal magyarjai is. A 100. bajnoki mérkőzésére készülő Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a Hoffenheimmel meccsel, a Hajnal Tamást is a soraiban tudó VfB Stuttgart a Werder Brement fogadja, míg a Stieber Zoltánt nélkülöző, ám minden bizonnyal Varga Józseffel felálló Greuther Fürth a Wolfsburgot látja vendégül. A német élvonalban edződő honfitársainkról itt olvashat bővebben.

Ma lejátsszák az Afrikai Nemzetek Kupája bronzmérkőzését is: Mali vagy Ghána lesz a kontinens harmadik legjobb csapata.

PREMIER LEAGUE, 26. forduló (TABELLA)
13.45: Tottenham Hotspur–Newcastle United (Tv: Digi Sport1)
16.00: Chelsea–Wigan
16.00: Norwich City–Fulham
16.00: Stoke City–Reading
16.00: Sunderland–Arsenal (Tv: Digi Sport2)
16.00: Swansea City–Queens Park Rangers
18.30: Southampton–Manchester City (Tv: Digi Sport2)

PRIMERA DIVISIÓN, 23. forduló
(TABELLA)
16.00: Mallorca–Osasuna
18.00: Celta Vigo–Valencia
20.00: Levante–Málaga (Tv: Sport2)
22.00: Deportivo–Granada
22.00: Real Madrid–Sevilla (Tv: Sport2)

BUNDESLIGA, 21. forduló (TABELLA)
15.30: Borussia Dortmund–Hamburg (tv: Eurosport2)
15.30: Mönchengladbach–Bayer Leverkusen
15.30: Stuttgart–Werder Bremen
15.30: Hannover–Hoffenheim
15.30: Greuther Fürth–Wolfsburg
15.30: Eintracht Frankfurt–Nürnberg
18.30: Bayern München–Schalke (Tv: Eurosport2)

SERIE A, 24. forduló (TABELLA)
18.00: Juventus–Fiorentina (Tv: Sportklub)
20.45: Lazio–Napoli (Tv: Sportklub)

AFRIKAI NEMZETEKEK KUPÁJA
A 3. HELYÉRT

19.00: Mali–Ghána (Tv: Eurosport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik