Szpartak: Karpin távozik, volt edző lehet az utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 14:40
Az orosz Szpartak Moszkva labdarúgócsapata szerződést bontott az együttes vezetőedzőjével, a 45 esztendős Valerij Karpinnal.

 

A játékosként bő évtizedet Spanyolországban légióskodó Karpin 2005-ben hagyott fel az aktív játékkal, három évvel később már a moszkvaiak kötelékébe tartozott ügyvezetőként, de alkalomadtán a szakmai irányítást is átvette. Unai Emery 2012. november végi távozását követően előbb ideiglenesen ült le a kispadra, majd később véglegesítette a pozícióját.

Legvalószínűbb utódjaként az 50 éves Sztanyiszlav Csercseszovot emlegetik, aki korábban játékosként és edzőként is állt a Szpartak alkalmazásában, jelenleg az Amkar Perm vezetőedzője.

A Szpartak 21 forduló után 40 pontot szerezve a harmadik helyen áll a Premjer-ligában, négy ponttal elmaradva az éllovas Lokomotív Moszkvától, valamint eggyel a második helyen álló Zenittől.

A Szpartak nincs jó passzban, legutóbb csak ikszelt (2–2) otthon a sereghajtó Anzsival, azt megelőzően kikapott (10) a szintén kieső helyen álló Tyerek Groznij otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik