Szolnok: focikapu-buszmegállók a futballpályák közelében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.10.26. 21:24
Címkék
Stílusos, és világszerte párját ritkító megállóban várakozhatnak a buszra mostantól azok az utazók, akik Szolnokon a tiszaligeti futballpályák közelében veszik igénybe a helyi Volán társaság szolgáltatását.

 

Fotó: info.szolnok.hu
Fotó: info.szolnok.hu

Az ötlet nemrégiben egy baráti gesztus nyomán vetődött fel a cég vezérigazgatójában. Sziráki Pálnak a Szolnoki Sportcentrumot irányító kollégája, Rózsa József küldött e-mailben néhány fotót a nagyvilágban található legkülönlegesebb buszmegállókról.    

Ezek között szerepelt az a kép, mely egy focikapu formájú brazíliai váróról készült.

„A felvétel láttán rögtön arra gondoltam: ezt mi is le tudnánk gyártani, csak még mutatósabban" - fogalmazott a közlekedési vállalat feje, aki ezen fellelkesülve azonnal ráállított a cég szerelőműhelyeiben dolgozók közül néhány ügyes szakembert a feladatra.

Hamarosan elkészült a prototípus, majd annak hű mása is. A két váró ráadásul valóban mívesebb kivitelű a brazil mintapéldánynál - büszkélkedett az ünnepélyes átadás alkalmából a Jászkun Volán Zrt. első embere, aki úgy vélte, sikerült továbbfejleszteniük az alapkoncepciót azzal, hogy az NB II-ben vitézkedő Szolnoki Máv FC futballcsapatának kék-sárga színét viselő ülőkékkel látták el az építményt, melynek belső tere így a hazai és vendég csapatok kispadjára emlékezteti a szemlélőt.

Fotó: info.szolnok.hu
Fotó: info.szolnok.hu

A legnagyobb kihívást egyébként a vezérigazgató szerint a megyeszékhely szabadidős létesítményeinek otthont adó Tiszaligetben felállított megállók egyik legapróbb elemének elkészítése jelentette a cég dolgozói számára. Az egyik "aranykezű szaki" ugyanis egy álló napot gondolkodott, majd fúrt-faragott, míg fémlemezekből sikerült a buszvárók jobb felső sarkában díszelgő, az eredetire megszólalásig hasonlító focilabdát fabrikálnia.

 Igaz, sokak szerint félő, hogy az egyedi kiegészítő a konstrukció többi részéhez hasonlóan a vandálok figyelmét is felkelti majd, ám Sziráki Pál reméli: a szolnokiak szívükbe zárják annyira e két „köztéri alkotást", hogy rendeltetésszerűen használják és nem tesznek kárt bennük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik