HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.20 08:18 Frissítve: 2018.03.20 08:27

Szlovénia: felháborító nyilatkozata miatt bajban a gólrekorder

A szlovén élvonalban szereplő Maribor felfüggesztette sportigazgatóját, Zlatko Zahovicot.

 

 
A Nemzeti Sport ősszel exkluzív interjút készített Zlatko Zahoviccsal

A szlovén válogatott valaha volt leggólerősebb játékosa (80 fellépésen 35 találattal) – aki 2007 óta dolgozik a Maribor sportigazgatójaként – a szombati, Krsko elleni, 2–0-ra elvesztett bajnoki mérkőzés után kijött a sodrából az újságírók kérdései miatt.

A helyi beszámolók szerint az egyik riporter, Dejan Mitrovic azt kérdezte a 47 esztendős szakvezetőtől, csalódott-e, hogy csupán mintegy ezer néző látogatott ki a Maribor hazai mérkőzésére.

Zahovic a kérdésre meglepően reagált, az újságíró nemrég elhunyt édesapjára tett megjegyzést. „Nemrég elvesztette egy fontos családtagját, azt hittem, ebből tanul valamit.”

A szlovén sajtóban óriási felháborodást váltottak ki Zahovic szavai, ráadásul a játékosként a Portóban, a Valenciában és a Benficában is megfordult legendás játékos később jelezte, nem áll szándékában bocsánatot kérni, mert véleménye szerint nem sértett meg senkit.

A Maribor közleményben elnézést kért Zahovic nyilatkozata miatt, majd jelezte, felfüggesztette sportigazgatóját, akinek sorsa néhány nap múlva eldől.

A maribori együttes jelenleg a második helyen áll a szlovén első osztályban, tíz ponttal lemaradva az éllovas Olimpija Ljubljanától.

NK Maribor on Twitter

Upravni odbor @nkmaribor je na današnji seji do nadaljnjega suspendiral športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Dokončno odločitev glede statusa športnega direktorja bo sprejel v naslednjih dneh, ko bo z njim opravljen razgovor. 

2019.02.15 14:44:15

Minden más foci nemzetisport.hu

A most 27 éves futballistának egy napon belül két gyermeke született – két különböző nőtől.

2019.02.15 08:07:12

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

A 2014-es év legjobb női labdarúgójának célja, hogy a májusi BL-döntőre megtöltsék a Groupama Arénát.

2019.02.11 17:53:30

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Világunk futballszemmel: a nagy fotógyűjtemény több mint negyven ország társadalmáról, kultúrájáról ad szokatlan képet