nemzetisport.hu 2018.03.20 08:18 Frissítve: 2018.03.20 08:27

Szlovénia: felháborító nyilatkozata miatt bajban a gólrekorder

A szlovén élvonalban szereplő Maribor felfüggesztette sportigazgatóját, Zlatko Zahovicot.

 

 
A Nemzeti Sport ősszel exkluzív interjút készített Zlatko Zahoviccsal

A szlovén válogatott valaha volt leggólerősebb játékosa (80 fellépésen 35 találattal) – aki 2007 óta dolgozik a Maribor sportigazgatójaként – a szombati, Krsko elleni, 2–0-ra elvesztett bajnoki mérkőzés után kijött a sodrából az újságírók kérdései miatt.

A helyi beszámolók szerint az egyik riporter, Dejan Mitrovic azt kérdezte a 47 esztendős szakvezetőtől, csalódott-e, hogy csupán mintegy ezer néző látogatott ki a Maribor hazai mérkőzésére.

Zahovic a kérdésre meglepően reagált, az újságíró nemrég elhunyt édesapjára tett megjegyzést. „Nemrég elvesztette egy fontos családtagját, azt hittem, ebből tanul valamit.”

A szlovén sajtóban óriási felháborodást váltottak ki Zahovic szavai, ráadásul a játékosként a Portóban, a Valenciában és a Benficában is megfordult legendás játékos később jelezte, nem áll szándékában bocsánatot kérni, mert véleménye szerint nem sértett meg senkit.

A Maribor közleményben elnézést kért Zahovic nyilatkozata miatt, majd jelezte, felfüggesztette sportigazgatóját, akinek sorsa néhány nap múlva eldől.

A maribori együttes jelenleg a második helyen áll a szlovén első osztályban, tíz ponttal lemaradva az éllovas Olimpija Ljubljanától.

NK Maribor on Twitter

Upravni odbor @nkmaribor je na današnji seji do nadaljnjega suspendiral športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Dokončno odločitev glede statusa športnega direktorja bo sprejel v naslednjih dneh, ko bo z njim opravljen razgovor. 

2019.08.23 07:29:01

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Kicsit szórja még a pénzt a Monaco, Lőw Zsoltékra nehéz idény vár, ugrásra kész Allegri és Mourinho.

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.

2019.08.20 19:45:53

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Duplán magyar vonatkozású az idei szavazás.