Szlovákia: megvan a válogatott új szövetségi kapitánya

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 16:12
null
Stefan Tarkovic megbízatása egyelőre három mérkőzésre szól (Fotó: AFP)
A nemrégiben menesztett Pavel Hapal helyett Stefan Tarkovic lett a szlovák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

 

A 47 éves szakember feladata lesz kijuttatni a nemzeti együttest az Európa-bajnokságra. Északi szomszédjaink november 12-én Belfastban, Észak-Írország ellen lépnek pályára.

„Megkerestük Stefan Tarkovicot azért, mert ismeri a csapatot. Öt és fél évig dolgozott segítőként Ján Kozák mellett, részese volt a 2016-os sikernek, amikor részt vettünk a franciaországi Eb-n. Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy olyan ember érkezzen, aki jól ismeri a csapatot” – mondta Ján Kovácik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

Stefan Tarkovic munkáját Marek Mintál és Samuel Slovák segíti. Mintál a 2004–2005-ös idényben a Nürnberg mezében a Bundesliga legjobb góllövője lett. A mai napig a bajor klubnál tevékenykedik, jelenleg az U21-es csapat vezetőedzője.

Az új szlovák edzőtriumvirátus az északírek elleni találkozón kívül egyelőre csak a két novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésre (Skócia otthon, majd Csehország idegenben) kapott megbízást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik