Szlovákia: a válogatott 15 évig ingyen játszhat a DAC-stadionban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 20:33
A dunaszerdahelyi Mol Aréna lehet a szlovák labdarúgó-válogatott egyik ideiglenes otthona. A DAC várhatóan további 1.5 millió eurót kap a szlovák kormánytól a stadion átépítésére.

Harminckettő és fél millió eurót pumpál a szlovákiai sportba a kormány – olvasható a Körkép cikkében. Az Oktatásügyi Minisztérium erre vonatkozó javaslatát a kormány elfogadta. Ebből a keretből a dunaszerdahelyi DAC várhatóan 1.5 millió eurót kap a stadion átépítésére. A hivatalos indoklás szerint a több mint 30 milliós keret célja a „nemzeti fontosságú sportinfrastruktúra” fejlesztése.Körkép cikkében. Az Oktatásügyi Minisztérium erre vonatkozó javaslatát a kormány elfogadta. Ebből a keretből a dunaszerdahelyi DAC várhatóan 1.5 millió eurót kap a stadion átépítésére. A hivatalos indoklás szerint a több mint 30 milliós keret célja a „nemzeti fontosságú sportinfrastruktúra” fejlesztése.

A DAC-stadion, vagyis ma már Mol Aréna néhány évvel ezelőtt már kapott egy hasonló keretből a Szlovák Labdarúgó-szövetségen keresztül 2.4 millió eurót. A most elkülönített összegből a DAC 1.5 millió eurónyi támogatást kap, amit a minisztérium azzal indokolt, hogy Nagyszombat mellett így a szlovák válogatott még egy stadionban pályára léphet, amíg el nem készül a pozsonyi Nemzeti Stadion.

Ezt korábban már a klub tulajdonosa, a szlovák sajtóban a Most-Híd mecénásaként említett Világi Oszkár is megerősítette, bár akkor a javaslat még csak tárcaközi egyeztetésen volt. Világi úgy fogalmazott, a támogatásért „cserébe lehetővé teszem a szlovák válogatottaknak, hogy tizenöt évig ingyen játszhatnak a stadionban”.

A teljes cikk itt olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik