Szerbia: továbbjutott a Topolya a kupában

Vágólapra másolva!
2019.09.25. 18:27
A Topolyai SC öt napon belül másodszor is legyőzte a krusevaci Napredak együttesét: az észak-bácskai együttes szombaton a Szuper Liga kilencedik fordulójában győzött 3–1-re, szerdán pedig – szintén idegenben – a Szerb Kupa 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén a tizenegyesek biztosabb értékesítése után 4–3-ra. A rendes játékidő 1–1-es döntetlennel ért véget.

Szabó Zoltán vezetőedző a kupamérkőzésen azoknak igyekezett bizonyítási lehetőséget adni, akik a bajnokságban eddig kevesebb szerephez jutottak, így a szombati kezdőcsapatból csak hárman futottak ki a pályára: a triót Srdjan Grabezs, Dajan Ponjovics és Janko Tumbaszevics alkották, akik közül az utóbbi 33. percben lőtt góljával a TSC megszerezte a vezetést. A hazaiak a 89. percben Ivanovics révén egyenlítettek, így a továbbjutás a tizenegyespárbajban dőlt el. A Napredakból két, a TSC-ből viszont csak egy játékos hibázott, így a topolyaiak 4–3-ra nyertek.

A TSC győzelmének köszönhetően bejutott a Szerb Kupa nyolcaddöntőjébe, amelynek a mérkőzései október 23-án szerepelnek a programban. A továbbjutás akkor is egy mérkőzésen dől majd el, s amennyiben a rendes játékidő leteltekor döntetlen az eredmény, úgy a tizenegyespárbaj győztese jut a legjobb nyolc közé.

A TSC-nek a két krusevaci győzelem után nem sok pihenője lesz: a szerb Szuper Liga éllovasa vasárnap 18 órától a zentai Városi Stadionban fogadja a Radot. A belgrádi csapat kilenc forduló alatt mindössze hat pontot gyűjtött, ezzel az utolsó előtti helyen áll a táblázaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik