Szerbia: feloszlatták a csapatot, éhségsztrájkba kezdtek a játékosok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 09:59
Nemanja Matics, a Manchester United szerb labdarúgója támogatásáról biztosította egy feloszlatott szerb harmadosztályú csapat tagjait, akik éhségsztrájkba kezdtek.

Az FK Boracot azért szüntették meg, mert a klub fizetésképtelenné vált, a tulajdonos hosszú ideig nem fizette ki az alkalmazottak, így a játékosok bérét sem.

A futballisták mostani szélsőséges lépését azonban nem ez váltotta ki, hanem az, hogy a tulajdonos a klub megszűnését követően szinte azonnal vásárolt egy másik helyi csapatot, melyet átnevezett FK Borac 1926-ra. Az új együttes az FK Borac korábbi pályáján játszik, ugyanaz az edzője és a klub vezetőségébe is ugyanazok a személyek ülnek, akik a korábbi egyesületben. A tulajdonos viszont továbbra sem hajlandó fizetni korábbi játékosainak.

„Csak annyit szeretnék mondani, hogy nem vagytok egyedül, mellettetek állok” – üzente a sztrájkolóknak a Manchester United szerb válogatott játékosa, a 31 éves Matics.

A labdarúgókat a nemzetközi játékosszervezet (FIFPro) szerb szövetsége is védelmébe vette, és a kormánytól követel megoldást az ügyre. A helyi FIFPro már évek óta harcol azért a szabályozásért, hogy a klubvezetők az FK Boracnál látott módon bújhassanak ki a felelősség alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik