nemzetisport.hu 2017.09.02 20:17 Frissítve: 2017.09.02 21:17

Szerbia: botrány Belgrádban, Zvezda-drukker csatárt vett a Partizan

Alaposan felzaklatta a Partizan szurkolóit a szerb futballklub utolsó nyári tranzakciója: az Európa-ligából a Videotont búcsúztató csapat ugyanis az átigazolási szezon utolsó napján szerződtette a bevallottan Crvena zvezda-szurkoló Ognjen Ozsegovicsot.

 

Ozsegovics629
Ozsegovicsot nem zárták szívükbe a szurkolók (Fotó: Partizan.rs)

 

A 23 éves csatár 2012–2013-ban ugyan rövid ideig szerepelt csupán a Zvezdában, majd három év alatt hat szerb klubban, illetve a kínai Csangcsun Jatajban szerepelve tavaly tért vissza a Csukaricskihez.

Egy hónapja úgy nyilatkozott, a legnagyobb álma, hogy a Crvena zvezda színeiben megnyerje a bajnokságot és a legnagyobb és leghíresebb szurkolói csoport, a Delije előtt ünnepelhessen. De hozzátette, sajnos mostanság a helyiekkel szemben inkább ghánai és ugandai légiósokban jobban bíznak.

A szerb sajtó azonnal támadásba lendült és jelezte, a belgrádi együttesnek sohasem volt ugandai játékosa, de Ozsegovics ezt is képes volt megfejelni azzal, hogy a bemutató sajtótájékoztatón – talán éppen félelmében – füllentett egy nagyot.

Az egyik újságíró ugyanis feltette neki azt a kérdést, mit vár a Partizan szurkolóitól úgy, hogy mindenki tudja, az ősi riválishoz húz a szíve. Erre Ivica Iliev sportigazgató kiabálni kezdett, hogy ilyet nem szabad feltenni, hiszen az új játékos a Partizan sikereiért dolgozik. Majd ő maga szegezte Ozsegovicsnak a kérdést: „Hol kezdtél el futballozni?”, mire a csatár ijedten azt felelte: „A Partizanban.”

A drukkerek nem felejtettek, a Partizan szombaton az FK Macsva Sabac ellen edzőmérkőzést játszott és 2–0-ra nyert. A hírhedt Grobari (Sírásók) ultracsoport egy hatalmas transzparenssel üzent: „Amikor meglátod a Sírásókat, hajtsd le a fejed és ne ünnepelj velünk, ezek nem a te színeid!”