Szerbia: az amerikai csillag fénye 13 perc után kimúlt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 09:22
Címkék
Freddy Aduval szerződést bontott a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Jagodina. A pár éve még a legnagyobb amerikai ígéretnek tartott – több helyi szakértő vélte úgy, hogy ő lehet az első világklasszis amerikai labdarúgó – támadó a nyáron másfél éves szerződést kötött, ám egy tétmérkőzés után távozott.

 

Adu az amerikai profi ligák történetében a legfiatalabb sportolóként jutott profi szerződéshez, a korosztályos válogatottak és világesemények sztárja volt. A ghánai származású támadó az MLS-ben 14 évesen mutatkozott be.

Első európai klubként a Benfica csapott le rá 2007-ben, ám onnantól a karrierje lényegében vesszőfutás. Sehol sem sikerült gyökeret vernie, pedig Portugália után megfordult Franciaországban (Monaco), Görögországban (Arisz) és Törökországban is (Caykur Rizespor). Átmeneti hazai kitérőt követően Brazíliában (Bahia) és most Szerbiában is gyorsan kitelt a hitele. Nyári érkezését követően a szerb középcsapatban egy honi kupameccsen csereként 13 perc jutott számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik