Egygólos győzelemmel őrzi veretlenségét a Vojvodina ellen a Topolya

Vágólapra másolva!
2021.09.25. 15:50
null
Az első félidőben nem született gól (Fotó: FK TSC)
Fölényben játszva, de csak 1–0-s győzelmet aratott, ezzel továbbra is őrzi veretlenségét a Vojvodina ellen a Topolya, amely a sikernek köszönhetően feljött a tabella harmadik helyére.

 

SZERB SZUPERLIGA
11. FORDULÓ
Topolya–Vojvodina 1–0 (0–0)
Topolya,
TSC Stadion. V: Minakovics
Topolya: Jorgics – Sztojkovics, Rajkovics (Antonics, 69.), B. Varga – Petkovics (Sztanojev, 59.), Tomanovics, Djakovac (Bocskay, 82.), Petrovics – Banjac (Milicsevics, 82.), Zec – Ratkov (Sztanojlovics, 69.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Vojvodina: N. Szimics – Kopitovics, Devetak, Jelicsics, Djordjevics – Busznics, Topics (N. Makszimovics, 40.) – Vukadinovics, V. Szimics (Neskovics, 81.), Basztajics (Mrkaics, 59.) – Csovics. Vezetőedző: Szlavoljub Djordjevics
Gólszerző: Rajkovics (47.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencváros elleni szeptember eleji pályaavató találkozó után a Topolyai SC végre hivatalos mérkőzésen is bemutatkozhatott az új topolyai stadionban.

A TSC Arénában mintegy 2500 néző előtt rendezték meg a szerb Szuperliga 11. fordulójának rangadóját, amelyen a hazaiak az újvidéki Vojvodinát fogadták. A vajdasági rangadónak is beillő találkozó első félidejében Mihajlo Banjac előtt adódott két lehetőség, viszont az egyik kicsivel mellé ment, a másodikat pedig a vendégek kapusa magabiztosan hárította. Ezen kívül a hazaiak csapatkapitánya, Szasa Tomanovics került még helyzetbe a 19. percben, azonban tíz méterről, senkitől sem zavartatva elég gyengén lőtt, ami csemege volt Nikola Szimics kapusnak. Az első játékrész legnagyobb helyzetét Nebojsa Basztajics hagyta ki: a vendégek játékosa egy remek labdát kapott Miljan Vukadinovicstól, ám Nemanja Jorgics kapusnak lábbal sikerült védenie, de a hazaiak pechjére a labda visszapattant a 2018–2019-es idényben a TSC-t erősítő játékos elé, aki az üres kapu felé gurított, s amikor már mindenki elkönyvelte, hogy a Vojvodina megszerezte a vezetést, akkor a semmiből feltűnt Arandjel Sztojkovics, aki méterekről becsúszva a gólvonalról kanalazta ki a labdát.

Alighogy elkezdődött a második félidő, a TSC azonnal megszerezte a vezetést: a 47. percben Arandjel Sztojkovics adta be a bal oldali szögletet, s a topolyai csapat mezét először magára öltő Szlobodan Rajkovics ugrott legmagasabbra, s öt méterről a kapuba fejelte a labdát. Tíz perccel később Sztojkovics végzett el egy szabadrúgást 25 méterről, Szimics kapus ujjheggyel szögeltre pöckölte a labdát. A TSC magabiztosan őrizte meg az egygólos előnyét a mérkőzés végéig, a Vojvodina hiába igyekezett, nagy gólhelyzetet nem tudott kialakítani. 1–0

A győzelemnek köszönhetően a TSC feljött a táblázat harmadik helyére: Mladen Krsztajics együttese a tíz mérkőzésén 20 pontot gyűjtött, s ezzel pontszámban beérte a nyolc meccs alatt ugyanennyi pontot begyűjtő Crvena zvezdát. A következő fordulóban a topolyai együttes a Csukaricski együttesét fogadja a TSC Arénában.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: ITT A VÉGE! A Topolya továbbra is őrzi veretlenségét a Vojvodina ellen.

90+2. perc: Még egy hazai helyzet is belefért a ráadásba. Bocskay lőtt 25 méterről, de a kapu közepébe.

90+1. perc: Vukadinovics adottbe balról, de a labda Jorgics kezében kötött ki.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

84. és 85. perc: Két sárga lapot is kiosztotta a játékvezető: előbb a vendégek vezetőedzője, Szlavoljub Djordjevics kapott sárgát, miután azért reklamált, hogy Borisz Varga lapot érdemelt volna. Egy perccel később aztán Bocskay lépett oda a kelleténél keményebben, ami után „besárgult".

81. perc: Mihajlo Neskovics helyére érkezik Veljko Szimics, míg a hazaiaknál Mihajlo Banjac hagyja el a pályát, akit Dejan Milicsevics vált. A topolyaiaknál emellett Ifet Djakovac sincs már a pályán, a helyére Bocskay Bertalan állt be.

Egyre bátrabbak a vendégek, többen is előmerészkednek, de így a TSC-nek is lehetőséget adnak arra, hogy gyors ellentámadásokat vezessen.

71. perc: Újabb veszélyes hazai helyzet. Ezúttal Antonics hátáról pattant a labda a Vojvodina kapuja felé, de Szimics kapus ujjheggyel védeni tudott.

70. perc: Kopitovics kap sárga lapot, miután hátulról csúszott be Petrovicsnak. A topolyaiak játékosát ápolni is kell.

67. perc: Ketttős csere a hazaiaknál: a gólszerző Szlobodan Rajkovics és Petar Ratkov hagyja el a pályát, a helyükön Goran Antonics és Szlobodan Sztanojlovics.

60. perc: Az első hazai sárga lap: Szimics indult meg a félpályánál, Arandjel Sztojkovics azonban szabálytalanul állította meg a vendégek támadóját.

59. perc: Basztajics helyére Mrkaics érkezik a Vojvodinánál, míg Marko PetkovicsotJug Sztanojev váltja a Topolyánál.

58. perc: Arandjel Sztojkovics végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, Szimics azonban ujjheggyel szögletre mentett.

56. perc: Banjac lőtt kapásból egy nagyszerű támadás végén, de nem találta el a kaput.

47. perc: GÓÓÓÓL! Sztojkovics adta be a TSC harmadik szögletét, amelyet öt méterről Szlobodan Rajkovics fejelt a kapuba. A játékosnak ez az első meccse a topolyaiak színében, jóra sikerült a bemutatkozása. 1–0!

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ! A Topolya indította útjára a labdát.

45+1. perc: Banjac lőtt keményen, de Szimics kiöklözte a labdát. Itt a vége az első félidőnek!

EGY PERC A RÁADÁS!

 

45. perc: Banjac csapta be a tizenhatosnál Buszticsot, aki lerántotta a TSC játékosát, amiért sárga lapot kapott.

43. perc: Nagy lehetőség a Vojvodina előtt! Basztajics kapott egy remek labdát Vukadinovicstól, százszázalékos gólhelyzetbe került, azonban Jorgics lábbal védett. A labda a TSC balszerencséjére visszapattant Basztajics elé, aki az üres kapu felé gurított, de Sztojkovics az utolsó pillanatban gólvonalról tisztázott.

42. perc: Jelicsics addig fogta Zec kezét, hogy a játékvezető megunta, és sárga lapot adott neki.

40. perc: Kényszerű csere a vendégeknél. Mirko Topics sérült meg, Novica Makszimovics állt be a helyére.

37. perc: Zec cselezgetése után a jobb oldalon érkező Petkovicsnak passzolt, aki hiába tette vissza szépen a labdát középre, ott nem volt hazai játékos, így a Vojvodina felszabadított.

32. perc: Helyén volt Jorgics. A hazaiak kapusa Csovics helyzeténél lépett ki jó ütemben a kapujából, és elütötte a labdát.

30. perc: Banjac 20 méterről erős lövést eresztett meg, de Szimics magabiztosan védeni tudott.

29. perc: Szimics tört be a hazaiak tizenhatásn belülre, de nem sikerült beadnia a labdát, mert Varga blokkolta a passzt.

23. perc: Az első vendég kapura lövés is megszületett. Csovics 22 méterről lőtt, azonban Jorgics védeni tudott.

22. perc: Devetakot figyelmeztette a játékvezető, hiszen ha tovább szövegel, akkor előkerül a sárga lap.

19. perc: Ismét nagy helyzet a TSC előtt! Petrovics ívelte be a labdát a bal szélről a tizenegyes pontnál álló Tomanovicsnak, akinek arra is volt ideje, hogy levegye a labdát, azonban gyengén lőtt, így Szimics könnyedén védett.

17. perc: Djakovac lőtt 23 méterről, azonban a próbálkozás méterekkel elszállt a kapu felett.

Nem panaszkodhat a szurkolóira a házigazda, hiszen a mérkőzés első percétől kezdve folyamatosan bíztatják csapatukat.

14. perc: Apró pontatlanság, de így is veszélyes volt a vendégek támadása. Topics passzolt pontatlanul az akció végén, Jorgics pedig könnyedén szedte fel a labdát.

8. perc: Az első nagy helyzet! Zec viharzott el a bal szélen, Banjac elé adott pontos labdát, aki 17 méterről egy méterrel tévesztett körülbelül célt.

7. perc: Remek akció hazai oldalon! Banjac és Petkovics támadása után utóbbi egy szögletet harcolt ki, amelyet aztán előbbi adott be, de Csovics kifejelte a labdát.

3. perc: Ívelést láthattunk a vendégektől, Csovics felé ment a labda, de Jorgics kapus elfejelte azt a csatár elől.

Nincs könnyű helyzetben a Vojvodina. A vendégek szurkolói szervezetten nem vehetnek részt ezen a mérkőzésen sem, hiszen korábban a krusevaci vendégszereplésnél az egyik drukker betörte a rendező orrát, elvették a telefonját is. Ennek köszönhetően a szövetség fegyelmi bizottsága három idegenbeli meccsről eltiltotta őket.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A vendégek indították útjára a labdát.

A topolyaiak kezdőcsapata (Fotó: FK TSC)
A topolyaiak kezdőcsapata (Fotó: FK TSC)

Sötétkék szerelésben a házigazda topolyaiak, míg a Vojvodina piros-fehér mezben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK

A Topolya nagyszerűen kezdte az idei bajnokságot, sorozatban négy mérkőzést megnyert, majd noha kikapott a Crvena zvezdától, de így is a negyedik helyen áll jelenleg 17 ponttal. A Vojvodina ezzel szemben kissé megtorpant, és bár pontot rabolt a címvédő otthonából az első fordulóban, de csak 14 pontot szerzett e mellé a maradék nyolc összecsapásán.

A két együttes eddig négyszer lépett pályára egymás ellen, amelyekből kettő Topolya győzelemmel, míg kettő döntetlennel ért véget.

A Topolya egy győzelemmel akár a harmadik helyre is feljöhet, hiszen a Napredak mindössze egy ponttal előzi meg a bácskai együttest.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–VOJVODINA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik