nemzetisport.hu 2017.03.10 14:55 Frissítve: 2017.03.10 15:36

Szavazás: ki legyen Guzmics helyettese Portugáliában?

A magyar labdarúgó-válogatott egyik alapembere, Guzmics Richárd információink szerint megsérült ezt támasztja alá, hogy a pénteki bajnokin nem volt benne a meccsre nevezett keretben –, így minden valószínűség szerint lemarad a Portugália–Magyarország vb-selejtezőről. Március 25-én várhatóan Lang Ádám lesz az egyik középhátvédünk, a kérdés adva van: ön kinek szavazna bizalmat a hátvédsor tengelyében Bernd Storck szövetségi kapitány helyében?


Elképzelhető, hogy Fiola Attila pótolja majd a kieső Guzmics Richárdot? (Fotó: NS-archív)

 

Szinte biztosnak tekinthető, hogy a két belső hátvéd közül az egyik a francia Dijon futballistája, Lang Ádám lesz. Ki legyen a társa?

PAULO VINÍCIUS
Igaz ugyan, hogy a Videoton játékosa még nem volt válogatott, a csapattársak egy részét nem ismeri, a közeget azonban igen. Vinícius hatodik évét tölti Fehérváron, a korábbi Vidi-játékossal, Lang Ádámmal is jól ismerik egymást, így könnyebben be tudna illeszkedni. A honosított hátvéd ma tette le az állampolgári esküt – klubtársával, Asmir Suljiccsal együtt –, és már meghívót kapott a bő keretbe.

KORHUT A SZÉLRE, KÁDÁR KÖZÉPRE
Kádár Tamás képes középen is játszani, ebben az esetben Korhut Mihály lehetne a bal oldali védőnk. Más kérdés: az Izraelben légióskodó játékos az utóbbi időben sérült volt, nem biztos, hogy százszázalékos az állapota, viszont egyértelműen meccshiánya lehet.

FIOLA ATTILA
A nyáron a Puskás Akadémiától Fehérvárra igazoló labdarúgóra alapvetően a szélen számít Bernd Storck, azonban középhátvédként is megállja a helyét. Klubjában többnyire ott is számítanak rá. Ellenérv lehet, hogy a tapasztalatok alapján a szövetségi kapitány középen a magasabb játékosokat részesíti előnyben –, bár 182 centijével ő sem számít alacsonynak.

Ki pótolhatja Portugália ellen a sérült Guzmics Richárdot?

A szavazást lezárták.
Friss honfitársunk, Paulo Vinícius.   (2924)
Kádár Tamás játsszon belső védőt!   (1667)
Fiola Attila, aki a Videotonban is belső védő.   (723)
Reaktiváljuk Juhász Rolandot!   (480)
A felsoroltakon kívül valaki más.   (450)
Senki, addigra Guzmics felgyógyul.   (423)
Összes szavazat: 6667
Szavazás kezdete: 2017. 03. 10