Svédország: van játékos, aki előtt Ibra is kalapot emel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 18:40
null
Ibrahimovic néha a dicséretre is időt szakít (Fotó: Reuters)
Ritka eset, hogy Zlatan Ibrahimovic nyilvánosan égig dicséri egy futballistatársát – a PSG svéd sztárja most ezt megtette, miután bejelentette visszavonulását egykori válogatottbeli társa, Olof Mellberg.

A 117-szeres svéd válogatott Mellberg 18 éves profi karriert zárt le 36 évesen, mikor bejelentette, hogy megszünteti az FC Köbenhavn csapatával kötött szerződését, és abbahagyja a futballt. Zlatan Ibrahimovic a hírt meghallva szokatlan dolgot tett – kalapot emelt egykori játékostársa előtt, és alig fogyott ki a dicsérő szavakból.

„Amikor Olof Mellberg visszavonult a svéd válogatottól, hatalmas veszteség érte a svéd nemzeti csapatot és labdarúgást. Személyesen nekem még nagyobb veszteség volt. Amikor együtt játszottunk, tudtam, sosem kell aggódnom amiatt, hogy mi történik hátul, koncentrálhattam bátran a saját feladatomra. Olof inspirált és kihívásokat állított elém, ezért a pályán is többet akartam mindig nyújtani” – kezdte Ibrahimovic.

„Olof mentalitásához hasonlót nem láttam. Képtelen volt veszíteni, nem csak futballban, hanem az élet bármely területén. És amikor – ritkán – mégis veszített, képtelen volt abba beletörődni. Azt hiszem, ez a mentalitás nagyban segítette a karrierjét. Szerencsés vagyok, hogy együtt játszhattam vele, és szerencsés vagyok, hogy magánemberként is megismerhettem. Svédország valaha volt legjobb védője vonul most vissza, egyben egy nagyszerű ember. Szomorú, hogy abbahagyja, de neki és családjának sok szeretetet és boldogságot kívánok a jövőben" – folytatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik