Svédország: meg akarta ölni Ibrát az életfogytiglanra ítélt gyilkos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.11. 18:34
null
Peter Mangs végezni akart Ibrával (Fotó: expressen.se/Reuters)
Nem telik el úgy hét, hogy Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain futballistája ne kerülne a sportoldalak címlapjára. Ezúttal azonban nem egy látványos góllal és nem is egy szaftos nyilatkozattal került a svéd csatár a figyelem középpontjába.

 

 

A malmői Peter Mangst 2013-ban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek két ember életének a kioltásáért, emellett nyolc gyilkossági kísérlet is szárad a lelkén 2003 és 2010 között.

Svédországban egy „szörnyetegként” terjedt el híre a köztudatban, áldozatait etnikai alapon szemelte ki, bevándorlókat támadott meg. Így jön a képbe a bosnyák apától és horvát anyától született Zlatan Ibrahimovic, akit Mangs nemrég megjelent könyvében emlegetett fel.

A svéd Expressen idézett egy rövid részletet Mangs önéletrajzi regényéből. A férfit állítólag rendkívül dühítette, hogy Zlatan rendszeresen szabálytalanul és tiltott helyeken parkolt, amelyet „tipikus balkáni viselkedésként" jellemzett. Egy ilyen alkalommal Mangs hazament fegyveréért, hogy leszámoljon Ibrával, de mire visszatért, a csatár Ferrarija már nem volt ott.

„Arra gondoltam, hogy a média teljesen megbolondulna, ha egyszerűen lepuffantanám Ibrahimovicot” – emlékezik vissza könyvében Mangs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik