Suárez marad a Liverpoolnál, Luiz Gustavót a Napoli is vinné

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 18:16
null
Luís Suárez egy uruguayi újságírónak elmondta, marad a Liverpoolnál (Fotó: Reuters)
Ha valaki arra számított, hogy az augusztus 14-i FIFA-játéknapon „kongani" fog a nemzetközi és a hazai átigazolási piac az ürességtől, akkor csalódnia kellett. Luís Suárez, a Liverpool támadója egy uruguayi újságírónak elmondta, hogy marad a „vörösöknél", az Anzsi átadólistára tett brazilját, Williant a Liverpoollal és a Tottenhammel is szóba hozták, míg Luiz Gustavo legújabb kérője a Napoli. Sőt az olaszok egy FIFA-licences ügynök elmondása szerint jelenleg meg is előzik az Arsenalt a Bayern München középpályásáért folyó harcban. Idehaza sem tétlenkednek a klubok: Kádár Tamás „feje is hullhat" a DVTK gyenge bajnoki rajtja után, a DVSC-t szolgáló Czvitkovics Péter akár már holnap klubot válthat, míg magyar érdekeltségű, de külföldi hír, hogy Gera Zoltán újabb egy évre aláírt a West Bromwich Albionhoz.

 

Luis Suárez az uruguayi válogatott Japán elleni felkészülési mérkőzése előtt – amelyet később az uruk 4–2-re megnyertek, és Suárez is betalált – az El Observador lapnak azt nyilatkozta, hogy marad Liverpoolban.

„A Liverpool szurkolóinak szeretete miatt döntöttem úgy, hogy maradok" – mondta Suárez, aki az átigazolási huzavonában már Brendan Rodgers menedzserrel is összeveszett, és egyedül kellett edzenie a Poolnál.

Rodgers azt mondta, egészen addig nem kerülhet vissza a csapathoz, ameddig bocsánatot nem kér mindenkitől. Az Angliában tízmeccses eltiltását töltő Suárez erről nem beszélt, az angol bajnokság viszont a hét végén rajtol (a Liverpool a Stoke Cityvel kezd), és a csapatnak mindenképpen jót tenne, ha mielőbb rendeződne a helyzet a klubon belül.

Szerződést hosszabbított az Atlético Madriddal az éppen a Liverpool által csábított Diego Costa. A kétszeres brazil válogatott támadó 2018 nyaráig kötelezte el magát a Király-kupa-győztes alakulathoz.

Nem kap munkavállalási engedélyt, így visszatér az Atlético Nacionalhoz a 20 esztendős Sébastian Pérez, aki próbajátékon szerepelt az Arsenalnál, és biztató teljesítményt nyújtott, de a szükséges papírok hiányában biztosan nem szerződik az „ágyúsokhoz".

A Tottenhammel és a Liverpoollal is összeboronálták az Anzsi Mahacskala szabadlistára tett szélsőjét, Williant, akinek a kivásárlási árát – hozzávetőlegesen 30 millió eurót – mindkét angol klub hajlandó lenne kifizetni. A „vörösök" eredetileg Henrih Mhitarjant szerették volna megszerezni, de az örmény játékos a Dortmundot választotta, míg a Spurs a Real Madriddal szemező Gareth Bale utódjának szánja a brazil futballistát.

A Werder Bremenben folytatja pályafutását Franco Di Santo, a Chelsea korábbi támadója, aki legutóbb az angol másodosztálytól búcsúzó Wigant erősítette. A 24 esztendős csatár hároméves szerződést kötött a német egyesülettel.

Az augusztus 31-ig tartó nemzetközi átigazolási időszak hajrájának egyik felkapott futballistája lehet a nigériai válogatott Sunday Mba. A Nemzeti Sport Online külföldi forrásokból úgy értesült, hogy a hazájában, az Enugu Rangersben játszó 24 éves középpályás orosz és német klubok figyelmét is felkeltette. A Bundesligából a Schalke és a Stuttgart, Oroszországból pedig a Dinamo Moszkva és a Tyerek Groznij érdeklődik iránta. A hírek szerint a kivásárlási ára 500 ezer euró körül mozog, és az éves fizetési igénye is nagyjából ezt az összeget éri el.

Luiz Gustavo legújabb kérője a Napoli, amely Giacomo Petralito FIFA-licences játékosügynök szerint jelenleg közelebb áll a középpályás szerződtetéséhez, mint a játékosért szintén versenyben lévő Arsenal. Sőt a német Bild úgy értesült, hogy a Barcelonánál is felvetődött a Bayern Münchennél létszámfelettivé váló brazil válogatott futballista neve.

Újabb egy évig a West Bromwich Albion labdarúgócsapatát erősíti Gera Zoltán. A magyar válogatott labdarúgó hosszas egyeztetések után végül megegyezett a WBA-val, és 2014 nyaráig biztosan a birminghami klubban fog játszani.

Kovács Zoltán sportigazgató szerint két-három játékossal szeretne még erősíteni a nyári átigazolási időszakban a DVTK, amely szabadlistára tette Rudolf Gergelyt – akit kölcsönbe is elengednének –, L'Imam Seydit, sőt állítólag Kádár Tamást is. A Rodától végleg megszerzett védő iránt a Nemzeti Sport értesülései szerint a bajnoki címvédő Győri ETO érdeklődik.

A Nemzeti Sport Online már napokkal ezelőtt arról értesült, hogy Czvitkovics Péter elhagyhatja a DVSC-Tevát. Azóta felgyorsultak az események, úgy tudjuk, a labdarúgó távozását akár már holnap bejelenthetik.

„Csak annyit mondhatok, Czvitkovics jelenleg is Debrecenben készül, az első keret tagja" – nyilatkozta szerdán a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Lokihoz tavaly nyáron Belgiumból visszatérő futballista menedzsere, Lucza Gábor.

A játékosügynök Czvitkovics lehetséges távozásáról nem beszélt. Így arra az értesülésünkre sem kívánt reagálni, miszerint a középpályás akár már holnap új klubhoz igazolhat. Úgy tudjuk, Czvitkovics Magyarországon, az NB I-ben folytatja a pályafutását, de már nem Debrecenben.

Az Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Dombai Viktorral. A 23 esztendős középpályás legutóbb az NB III-as Szegednél szerepelt próbajátékon, míg a 2012–2013-as idényben 16 NB II-es mérkőzésen lépett pályára az Újpest FC B-ben, és 3 találatot szerzett.

Egy avellinói lap szerint a Sampdoriánál légióskodó Laczkó Zsolt a Serie B-s helyi csapatba igazolhat. A genovai élvonalbeli együttestől az előző idényben a Vicenzának kölcsönadott bal oldali védő/középpályásról az Irpinia Oggi kiemeli, hogy válogatott labdarúgóként komoly erősítést jelentene a jelenleg négy légióst foglalkoztató klubnak.

Az érintettek esetében kíváncsian várjuk a folytatást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik