Sportdiplomácia: a DFB exelnöke távozott a FIFA-ból és az UEFA-ból is

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 19:10
Korrupciós és adóelkerülési botránya miatt ezen a héten az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőségében betöltött posztjairól mondott le Reinhard Grindel.

Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) volt elnöke szerdán lemondott az európai szövetség (UEFA) alelnöki posztjáról, és a nemzetközi szövetség (FIFA) vezető testületében betöltött tagságáról is.

„Elsősorban az UEFA jó hírnevének védelme miatt döntöttem így, de a nagyobb átláthatóságra és a jobb ügyvezetésre törekvő FIFA-t sem akarom terhelni” – nyilatkozta Grindel, aki múlt kedden mondott le a DFB elnöki tisztségéről.

Az ügy hátterében az áll, hogy a Spiegel magazin közzétette: az 57 éves sportvezető a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24.5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild szerint elfogadott egy luxuskarórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől, ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1.9 millió forint) becsülte az óra értékét.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik