Sperone, Viani, Bonizzoni - Seedorf lesz a negyedik?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 10:48
null
Seedorf lehet a negyedik edző, aki három bajnoki győzelemmel kezd a Milan kispadján (Fotó: Reuters)
A Bundesligában a 19. fordulót, az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 22. bajnoki kört rendezik meg a hétvégén, míg a legelőrébb tartó Premier League-ben már a 24. fordulóra kerül sor. A játéknap egyik slágerének a Serie A-s Milan–Torino presztízsütközet ígérkezik. Topliga-beharangozónk.

 


OLASZORSZÁG
Három meccset rendeznek a Serie A 22. fordulójának szombati játéknapján. A Bologna–Udinese alsóházi összecsapáson mindkét csapat a kiesés rémétől akar megszabadulni, a Cagliari–Fiorentina találkozón a vendég lilák – nagynevű sérültjeik ellenére – fontos lépést tennének a dobogó felé, míg a Milan–Torino presztízsmeccs tétje a nemzetközi kupában való indulás esélyének megtartása.

Clarence Seedorf jött, látott, és munkája eddig nagy lelkesedést okozott a Milannál. Kezei alatt a rossoneri először nyert kétszer egymás után a bajnokságban, és ha harmadszor is sikerülne, a holland szűk elitbe kerülne be: (Mario Sperone, Giuseppe Viani és Luigi Bonizzoni után) ő lenne a negyedik tréner, aki három bajnoki győzelemmel rajtolna a Milan kispadján.

„A két, hajrában kiharcolt győzelmünk azt mutatja, hogy mennyire erősek vagyunk. Ez kiindulásnak remek, ám a Torino ellen nem mehetünk biztosra. Nagyra értékelem kollégám, Giampiero Ventura munkáját a Torinónál, amely tele van jobbnál jobb játékosokkal, főleg Cercire kell odafigyelnünk” – fogalmazott Clarence Seedorf, aki a sérült Zapata, Silvestre, Petagna, El Shaarawy négyes mellett nem számíthat a Milan házi gólkirályára, az eltiltott Mario Balotellire sem.

A Tippmixprónál a Milan számít a találkozó egyértelmű esélyesének. Amíg Seedorfék sikere mintegy másfélszeres pénzt hozhat a konyhára, addig a Torino esetleges diadala több mint ötszörös pénzt fizet.

Ami a forduló vasárnapi és hétfői játéknapját illeti: holnap a listavezető Juventus az Intert fogadja az egész „európai hétvége” egyik rangadóján, a második Roma a Parmát látja vendégül, a harmadik Napoli pedig az Atalantánál vizitál; a bajnoki kör a holnaputáni Genoa–Sampdoria városi ütközettel zárul.

NÉMETORSZÁG
Noha a bajnokságban 43 mérkőzés óta veretlen, éllovas Bayern csak vasárnap meccsel a Bundesliga 19. fordulójában, üldözői így sem tudnak ma lőtávolon belülre kerülni vele szemben. Sőt még jó ideig biztosan nem tudnak: a müncheni kirakatcsapat – úgy is mint FC Hollywood – tudniillik tizenhárom ponttal vezet a második helyen álló Leverkusen előtt… És hol vannak még tőlük a többiek?!

A negyedik Mönchengladbach hátránya tizenhét egység a bajorokhoz képest, és nem biztos, hogy ez ma csökkenni fog Hannoverben. A Huszti Szabolcsot foglalkoztató 96-osok ugyanis egy hete „történelmi” győzelmet arattak Wolfsburgban, első pontjaikat gyűjtve be idegenben a 2013–2014-es bajnoki kiírásban, ami alaposan feldobhatta a társaságot.

A mínusz 19 pontos a mínusz 20-as ellen (a Bayernhez viszonyítva), azaz az ötödik Schalke a hatodik Wolfsburg ellen játszik ugyancsak a szombati műsor keretében. A gelsenkircheniek 3–0-s sikerrel vették a Hamburg otthonában a tavaszi idénynyitót, amelyen Klaas-Jan Huntelaar góllal tért vissza hosszú sérüléséből. Szalai Ádám azon a találkozón a 73. percben érkezett a holland helyére, ráadásul a 12. forduló óta eredménytelen a bajnokságban, a tekintélyes Kicker mégsem tartja elképzelhetetlennek, hogy a gólínségben szenvedő magyar center együtt kezdjen Huntelaarral a VfL ellen.

ANGLIA
A Premier League 24. fordulójának programja úgy alakult, hogy az élen álló kvartett tagjai közül egyik sem lép pályára szombaton. A negyedik Liverpool a West Bromwich otthonában, a második Arsenal a Crystal Palace házigazdájaként játszik vasárnap, hétfő este pedig a listavezető Manchester City és a harmadik Chelsea rangadója zárja a sort.

Azért nem lesz érdektelen a mai Hull–Tottenham és Stoke–Manchester United találkozó sem – mindkét City bőven pozitív mérleget tud felmutatni hazai pályán ebben az idényben, aktuális vendégeik viszont a legudvariatlanabb látogatók közé tartoznak a PL-ben (a Hotspur második, az MU negyedik az idegenbeli tabellán).

SPANYOLORSZÁG
Barcelona–Valencia. Az ezredfordulón még rangadónak számító párosítás mára egy lett a sok közül Spanyolországban, miután a valenciaiak évek óta nem számítanak tényezőnek, és jelenleg is csak tizedikek a Primera Divisiónban.

Tata Martino, a Barcelona vezetőedzője hétközi pihentetésüket követően ismét keretbe jelölte Xavit, Sergio Busquetset és Dani Alvest, ugyanakkor kihagyta onnan Ibrahim Afellayt, Carles Puyolt, Isaac Cuencát és Martin Montoyát, csakúgy, mint Neymart, aki két héttel a bokasérülése után elkezdte az edzéseket.

„Mindenben az orvosi stáb tanácsai szerint fogok eljárni, ha nem lesz megfelelő állapotban, nem fogom erőltetni a játékát a Manchester City ellen, annak ellenére sem, hogy nyilvánvalóan nagyon fontos számunkra az a találkozó” – mondta Martino pénteken.

Lionel Messi végig a kispadon ücsörgött a Levante elleni Király-kupa-visszavágón, az argentin szakvezető a pályára küldésével nem akart kockáztatni, nagyon helyesen. Ma alighanem más lesz a helyzet, és Messi bekerül a Barca kezdőjébe.

A táblázat második helyezettje, az Atlético Madrid a Real Sociedadot fogadja holnap, míg a harmadik Real Madrid ugyancsak egy fővárosi–baszk ütközetben lép fel Bilbaóban a hét utolsó napján.

ANGOL PREMIER LEAGUE
24. forduló

13.45: Newcastle United–Sunderland (Tv: Digi Sport 1)
13.45: West Ham United–Swansea City (Tv: Digi Sport 2)
16.00: Cardiff City–Norwich City
16.00: Everton–Aston Villa
16.00: Fulham–Southampton
16.00: Hull City–Tottenham Hotspur
16.00: Stoke City–Manchester United (Tv: Digi Sport 1)
TABELLA ITT!

NÉMET BUNDESLIGA
19. forduló

15.30: Schalke 04–Wolfsburg
15.30: Bayer Leverkusen–Stuttgart (Tv: Eurosport2)
15.30: Hoffenheim–Hamburg
15.30: Mainz–Freiburg
15.30: Augsburg–Werder Bremen
18.30: Hannover–Mönchengladbach (Tv: Eurosport2)
TABELLA ITT!

OLASZ SERIE A
22. forduló

18.00: Cagliari–Fiorentina (Tv: Sport Klub)
18.00: Bologna–Udinese
20.45: Milan–Torino (Tv: Sport Klub)
TABELLA ITT!

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
22. forduló

16.00: Barcelona–Valencia (Tv: Sport2)
18.00: Levante–Rayo Vallecano
20.00: Getafe–Real Valladolid (Tv: Sport2)
22.00: Málaga–Sevilla (Tv: Sport2)
TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik