Spanyol CR, süllyedő stadion, Dzsudzsákék álma - a 10 legfárasztóbb áprilisi tréfa

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 15:49
Április elseje van, nehéz ilyenkor eldönteni, mi az igazság és mi a valóság. Az utóbbi években láttunk egy-két jól, és sokkal több rosszul elsült tréfát a futball mindennapjaiból, ezekből szemezgettünk, és szedtük össze a tíz leghihetetlenebbet és legfárasztóbbat. Íme!

10. Usain Bolt Manchesterben?10. Usain Bolt Manchesterben?

2012-ben a talkSPORT adta a világ tudtára, hogy Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere aláírt a Manchester Unitedhez. A futó új kihívásra vágyott, miután az atlétika már nem okozott számára izgalmat, így rábólintott az MU ajánlatára. Bár a szurkolók örültek a „bejelentésnek”, hamar kiderült, nem sok minden igaz a történetből…

9. Rooney és a liverpooli tetkó

Rooney és a liverpooli tetkó: ez sem jött be (Fotó: 101greatgoals.com)
Rooney és a liverpooli tetkó: ez sem jött be (Fotó: 101greatgoals.com)

Az Evertonban nevelkedő Wayne Rooney a Daily Star riportja szerint a nyáron egy fogadás elveszítése után magára varratta a Liverpool címerét. Még egy titkos képet is készítettek, ám a PhotoShop mesterei így is hamar lebuktak.

8. Amikor a dinoszaurusz is átigazol

Törökországban az Arsenal-kabala? (Fotó: bleachertreport.com)
Törökországban az Arsenal-kabala? (Fotó: bleachertreport.com)

A Purely Football szerkesztőinek „tollából” pattant ki a csodás hír, amely szerint az Arsenal-drukkerek kedvence, Gunnersaurus a török élvonalban szereplő Bursasporhoz szerződött egy jelképes összegért cserébe. Természetesen a „londinó” maradt az Emirates-ben.

7. Vigyázz, csúszik!

2000-ben a BBC egy egészen zseniális cikket közölt, amelyet gondolkodás nélkül szinte az összes drukker bevett. Az angolok azt írták, a Fulham stadionja, a Craven Cottage elkezdett csúszni, és hamarosan a Temzében köt ki. Bár akkor a BBC-nél bevallották, csak április tréfáról van szó, mint kiderült 2015-ben, a Király Gábort is foglalkoztató klub otthona valóban megindult a víz felé…

6. FM 1888

FM 1888, megnéznénk! (Fotó: talksport.com)
FM 1888, megnéznénk! (Fotó: talksport.com)

A Football Manager-játékot fejlesztő Sports Interactive szürreális ajánlattal állt elő: a cég állította, a 125 éves évfordulóra egy igazi retrokiadással készül: jön az 1888-as FM. Ez természetesen sosem készült el, pedig legyünk őszinték, van benne potenciál…

5. „Maradonna”

1989-ben egy olasz tv-csatorna állította, Diego Maradona Madonnával randizgat, méghozzá azért, mert megtetszett neki a művésznő neve. Az egyetlen probléma az volt, hogy az énekesnő ekkoriban házas volt, és nem vette jó néven a tréfát.

4. CR spanyol lesz?

CR spanyol mezben? Nem! (Fotó: Action Images)
CR spanyol mezben? Nem! (Fotó: Action Images)

A brit Independent a szívbajt hozta a portugál drukkerekre, amikor megírta, a Madridban légióskodó Cristiano Ronaldónak elege lett a portugál nemzeti együttes bukdácsolásából, és a szövetség 200 millió euróért cserébe átengedte a hispánoknak CR-t, aki ezt követően Vicente del Bosque nemzeti csapatát erősíti.

3. Dzsudzsákék álma



A Puma április elsejei tréfája nem sok embert vert át, de tény, az ötlet zseniális. A sportszergyártó cég YouTube-on adta hírül, hogy elkészített egy labdát, amely speciálisan a ballábas futballistákat szolgálja. Hogy hogyan? Na, ez a jó kérdés!

2. Oroszlán vagy? Kispad!

A The Sun hatalmas titkot fedett fel: az angol lap közölte, Louis van Gaal a csillagjegyek alapján állítja össze a kezdőcsapatot a Manchester Unitednél. A skorpióknak mindig bizalmat szavaz a holland, de az oroszlánokat ki nem állhatja… Logikus!

1. A nagy egyesülés.

A football411.com-nak sikerült az egyik legfelkavaróbb ötlettel előállnia: „Vége a rivalizálásnak, egyesül a Manchester United és a Manchester City!”– írták.

Miután az oldal felrobbant a manchesteri drukkerek haragjától, hamar bevallották ők is, csak egy egyszerű tréfáról volt szó, még ha viszonylag kevesen is mosolyodtak el a fenti szavakat olvasva.

A nap egyetlen tanulsága: mindenki legyen óvatos, nagy valószínűséggel ma sem olvasztják egybe a Real Madridot a Barcelonával!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik