„Sokak szerint CR-nek pihennie kellene, de én nem így gondolom”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 11:38
null
Rafa Beníteznek nem áll szándékában pihentetni Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)
Nagyüzem lesz a szombati játéknapon a BL-ben érdekelt csapatok számára a topligákban: Spanyolországban pályára lép a nagy hármas, azaz az Atlético, a Barcelona és a Real Madrid; a katalánokon kívül a többi élbajnokság aranyérmese – a Chelsea, a Bayern München, valamint a Juventus – is ma játszik. Utóbbi három alakulatban az a közös, hogy vendégként szerepel – a torinóiakra vár a legnehezebb feladat, Nápolyba látogatnak. Topliga-beharangozónk.

 

ANGLIA

A Manchester City a múlt héten nem kis meglepetésre 2–1-re kikapott hazai pályán az idényt nagyszerűen kezdő West Hamtől, amivel elcsúfította addigi hibátlan mérlegét. A „polgárok” ma a Tottenham vendégeként térnének vissza a győzelmi ösvényre, immár ismét a teljesen egészséges Sergio Agüeróval a kezdősoraikban.

„A City, akárcsak a Chelsea vagy az Arsenal, rengeteg kritikát kap egy-egy vereség után. Az olyan tapasztalt játékosok azonban, mint például Joe Hart, Vincent Kompany vagy én, kezelni tudjuk a helyzetet, és át tudjuk lendíteni a többieket is a holtponton. Kemény mérkőzésre számítok a Spurs ellen, bízom a győzelmünkben” – fogalmazott Yaya Touré, a manchesteriek középpályása.

A mezőny egyetlen veretlen együttese, a negyedik Leicester az Arsenalt is megtréfálná, de ahhoz – Claudio Ranieri menedzser szavaival élve – tökéletesen kell játszania szombaton.

A Chelsea a 19. Newcastle ellen idegenben folytatná felemelkedését, bár José Mourinho számára kellemetlen helyszín a St James' Park: a portugál egyszer sem nyert öt fellépésén a newcastle-i szentélyben.

Bogdán Ádám – aki szerdán három szétlövésbeli tizenegyes kivédésével debütált tétmeccsen csapatában – természetesen ott van a Liverpool meccskeretében, és vélhetően a kispadon kezd majd az Aston Villa ellen.

SPANYOLORSZÁG

Újabb kulcsember dőlt ki a Real Madridnál, Pepe izomsérülést szenvedett a bal lábában Bilbaóban, így kénytelen kihagyni a Málaga elleni bajnoki találkozót. Rafa Benítez vezetőedző ezzel újabb fontos emberét veszítette el Gareth Bale és Sergio Ramos után – a mai bajnokin minden bizonnyal a Raphaël Varane, Nacho Fernández kettős kezd a madridi védelem közepén. James Rodríguez ugyanakkor ismét csatasorba állhat a középpályán.

„Mindig meccsről meccsre gondolkodom az összeállítást illetően, ezúttal sincs másképp. Luka Modricot, azt hiszem, pihentetni fogom, Cristiano Ronaldót azonban nem, ő senkivel sem helyettesíthető. Sokak szerint pihennie kellene (az utolsó előtti Málaga még sohasem nyert a La Ligában a Bernabéuban – a szerk.), de én nem így gondolom” – nyilatkozta Benítez.

A 6. forduló fő kérdése, hogy feledtetni tudja-e a Celta (1–4) elleni vigói zakóját a Barcelona, amely a Las Palmast fogadja. Luis Enrique a súlyos vereség után sem forgatja fel csapatát, mint ígérte, csak a mérkőzés előtt hirdet keretet.

„Tizenhét gólhelyzetet dolgoztunk ki Vigóban, de csak egy gólt szereztünk. Szerdai vereségünk mégsem a támadósor, hanem a védelmünk számlájára írható. Javulnunk kell védekezésben. Ha most hozzányúlnék a csapathoz, megint belerohannánk a késbe, ezért nem tervezek nagy változtatásokat" – mondta Luis Enrique, aki motivált Barcára számít szombaton.

NÉMETORSZÁG

Az eddig hatból hatszor nyerő, a mezőnyben egyedüliként százszázalékos Bayern München Mainzban vendégszerepel a Bundesliga hetedik fordulójában. A pénteki sajtótájékoztatón Pep Guardiola faképnél hagyta az újságírókat azt követően, hogy a szerződéshosszabbítási tárgyalásokról kérdezték.

„Gyerünk, kérem a következő kérdést. A Bayern München vezetőedzője vagyok. Köszönöm szépen, viszontlátásra!" – tett pontot a tájékoztató végére egy mosoly kíséretében a katalán tréner, akinek megállapodása a szezon végén lejár a bajor klubnál.

Ami a magyar légiósokat illeti. A Hamburg ezúttal sem számít Stieber Zoltán játékára, a szélső – a Hamburger Morgenpost tájékoztatása szerint – lemarad a harmadik helyezett Schalke elleni bajnokiról is. Egyelőre nem hivatalos, de alighanem Szalai Ádám sem lesz ott az Augsburgba látogató Hoffenheim meccskeretében – jóllehet egyetlen játékos sem szerzett egynél több gólt a bajnokságban az utolsó előtti TSG-ben...

(Dárdai Pál csapata, a Hertha Frankfurtban lép pályára vasárnap, és holnap játszik a Borussia Dortmund is, amely a Darmstadtot fogadja.)

OLASZORSZÁG

A hétközi fordulóban a Sampdoria otthonában 2–1-es vereséget szenvedő Roma a Carpi ellen vigasztalódhat a Serie A 6. körében. Noha az újonc utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán, szerdán figyelemre méltó döntetlent (0–0) ért el a Napolival szemben.

A nápolyiak is ma meccselnek, éspedig a rém gyengén rajtoló Juventusszal, igaz, az SSC sem beszélhet bombarajtról a 2015–2016-os idényben, hiszen csak egyel több pontot (6) szerzett eddig, mint a táblázaton eggyel mögötte álló, tizenharmadik torinói gárda.

ANGOL PREMIER LEAGUE
7. FORDULÓ

13.45: Tottenham Hotspur–Manchester City (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Leicester City–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Liverpool–Aston Villa
16.00: Stoke City–AFC Bournemouth
16.00: West Ham United–Norwich City
16.00: Manchester United–Sunderland
16.00: Southampton–Swansea City
18.30: Newcastle United–Chelsea (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
7. FORDULÓ

15.30: Wolfsburg–Hannover
15.30: Stuttgart–Mönchengladbach
15.30: Augsburg–Hoffenheim
15.30: Werder Bremen–Bayer Leverkusen
15.30: Mainz–Bayern München (Tv: Eurosport2)
18.30: Hamburg–Schalke (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
6. FORDULÓ

18.00: Roma–Carpi (Tv: DIGI Sport2)
20.45: Napoli–Juventus (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
6. FORDULÓ

16.00: Barcelona–Las Palmas (Tv: Sport2)
18.15: Real Madrid–Málaga (Tv: Sport2)
20.30: Sevilla–Rayo Vallecano
20.30: Villarreal–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
22.05: Eibar–Celta Vigo

FRANCIA LIGUE 1
8. FORDULÓ

17.30: Nantes–Paris SG
20.00: Bordeaux–Lyon
20.00: Bastia–Toulouse
20.00: Caen–Gazélec Ajaccio
20.00: Rennes–Troyes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik