JAKAB ÁRPÁD (Székelyudvarhely) 2018.10.11 18:02 Frissítve: 2018.10.11 19:39

Sepsi: Fülöp csak áprilisban térhet vissza a pályára

Hosszú, féléves kényszerpihenő vár a román labdarúgó-élvonalban szereplő Sepsi OSK középpályására, Fülöp Istvánra azt követően, hogy a vasárnapi bajnokin külső keresztszalag-szakadást szenvedett.

Fülöp Istvánra féléves kihagyás vár (Fotó: Barabás Ákos/Székelyhon)

 

Bő negyedóra telt el a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan találkozóból, amikor kényszerű cserét hajtott végre a házigazdák szakmai stábja: Fülöp István nem tudta folytatni a játékot.

„Rosszul léptem, s rögtön éreztem, nagyon nagy a baj” – elevenítette fel az NSO-nak a találkozó 16. percében történteket a Sepsi 28 éves balszélsője. A marosvásárhelyi születésű játékos félelmei beigazolódtak: az orvosi diagnózis külső keresztszalag-szakadást állapított meg.

„A jobb lábamon korábban már műtötték a bokámat, most pedig a jobb térdem sérült meg, s ezúttal sem kerülöm el a műtétet, sajnos” – kesergett Fülöp, akinek játékjogát idén nyáron szerezte meg végleg a Diósgyőri VTK-tól a székelyföldi klub.

A középpályás egyelőre nem tudja, mikor és hol műtik meg sérült testrészét, azt azonban az orvosok máris előrevetítették, hogy hosszú, legalább 5-6 hónapos kihagyás vár rá.

„Nehéz lélektanilag feldolgozni egy ilyen sérülést, de ez benne van a fociban, lassan hozzászokok a gondolathoz, hogy jó ideig nem léphetek pályára. A családom nagyon sokat segít, elviselhetőbbé teszi ezt a roppant nehéz periódust” – nyilatkozta portálunknak a játékos.

Fülöp István a Sepsi egyik meghatározó játékosának számít, ebben a román bajnoki idényben mind a 11 mérkőzésen kezdőként lépett pályára, vasárnapi sérüléséig összesen 798 percet töltött a pályán. Nélküle bizonyára nehezebb lesz a Sepsinek, ám Fülöp sportszerűen azt mondja, rengeteg jó játékos van a keretben, bizonyára meg tudják majd oldani a pótlását.

Az eddigi mérkőzéseken 16 pontot összeszorgoskodó székelyföldi csapat legutóbbi két hazai meccsén mindössze egyetlen pontot szerzett, s jelenleg a hetedik a tabellán. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek a Sepsi számára, hiszen október 20-án a Gheorghe Hagi edzette, pillanatnyilag negyedik, ám az éllovas FCSB-től mindössze két ponttal lemaradó Viitorul vendége lesz, majd egy héttel később a bajnok, jelenlegi második kolozsvári CFR látogat Háromszékre.

„Tény és való, a biztató kezdés után az utóbbi két-három mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de tudom, hogy még sok tartalék van a csapatban. Meglehet a felsőházi rájátszást jelentő első hat hely valamelyike, hiszen nagyon szoros az élmezőny, a második és a tizedik helyezettet mindössze hat pont választja el egymástól” – bizakodott Fülöp, aki úgy tervezi, áprilistól már a csapat rendelkezésére állhat, s lehetőleg felsőházi összecsapásokon segítheti Székelyföld egyetlen labdarúgócsapatát a román élvonalban.

2019.04.23 21:05:15

Minden más foci nemzetisport.hu

2019.04.23 08:53:49

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Néhányan igyekszenek botrányt kelteni körülöttünk, csak tudnánk, miért.”

2019.04.22 22:00:22

Minden más foci nemzetisport.hu

2019.04.22 22:42:33

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szakember tudatosan építi karrierjét.