Salzburg: PL és német klubok 3-szoros pénzért vihetik a légióst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 10:42
Angol (Newcastle, Chelsea, Manchester City, Tottenham) és német (Leverkusen, Hoffenheim, Dortmund) klubok vinnék Sadio Manét, az osztrák Red Bull Salzburg 22 éves, szenegáli válogatott labdarúgóját, akinek értéke két év alatt megháromszorozódott. Pedig már akkor sem volt kevés…

A Salzburg 2012-ben négymillió eurós rekordösszegért jutott hozzá a középpályáshoz – nem volt nála értékesebb az osztrák ligában –, akinek kulcsszerepe van az osztrák klub sikereiben: az előző idényben húsz gólt szerzett és tizenöt gólpasszt adott. (Bár a bajnoki sikereket beárnyékolja, hogy a BL-ből a múlt héten kiestek, és csak az El-ben folytathatják.)

Tizenkét millió eurós ajánlat már most befutott Manéért – a felkészülési időszak egyik nagy meglepetését keltő meccsén, a Bayern München elleni 3–0-s siker során is kiemelkedőt nyújtott, gólt szerzett, és büntetőt érően szabálytalankodtak ellene –, de a Salzburg kivár, a nagy érdeklődésre való tekintettel hátha jön még jobb ajánlat is.

A Man. Citytől Manuel Pellegrini háromszor küldte el megfigyelőit a helyszínre, erre reagálva a Spurs két embert állított rá a Mané-transzferre.

Mané salzburgi szerződése 2016-ig érvényes, jelenlegi értékét a transfermarkt.de 8 millió euróra teszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik