Rooney, Messi, Falcao - támad a legendák nyakán lihegők társasága

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 20:14
null
Rooney hamarosan megelőzheti Bobby Charltont (Fotó: Reuters)
Az Európa-bajnoki selejtezőkön és a nemzetközi felkészülési mérkőzéseken nem tétlenkedtek a klasszisok, ez pedig okot adhat a legendáknak az aggodalomra. Radamel Falcao, Lionel Messi és Wayne Rooney is hamarosan átadhatja a múltnak nemzete csúcstartójának rekordját. De ki lesz az első?

A goal.com összegyűjtötte egy galériába azokat a játékosokat, akik hamarosan nemzeti csapatuk góllövőlistájának élére állhatnak. Íme, a futballisták, akiknek már kevesebb mint tíz gól kell ehhez!

Wayne Rooney, a Manchester United angol klasszisa 100. válogatott mérkőzésén megszerezte 44. találatát a háromoroszlánosok mezében, így már csak öt gól választja el őt az örökranglistán első, 106 találkozón 49 gólig jutó Bobby Charltontól, illetve négy a második Gary Linekertől.

A jelenleg Angliában, a Manchester Unitedben kölcsönben futballozó Radamel Falcao Arnoldo Iguarán nyakán liheg, és csupán négy gól kell neki ahhoz, hogy megelőzze a pályafutása alatt végig hazájában futballozó, jelenleg 57 esztendős csatárt.

A Bayern Münchenhez 2012-ben visszatérő perui ikon, Claudio Pizarro karrierje lezárása előtt még ünnepelhet egy nagyot, ha minden a terv szerint megy. Pizarro a perui gólkirály Teofilo Cubillas elé léphet, ha még tízszer megrezegteti a hálót.

Javier Hernández csendesen, megbújva dönthet rekordot. A Real Madridnál kölcsönben játszó mexikói a válogatott történetének legjobb gólmutatójával büszkélkedik (0.55 találat meccsenként), és hamarosan előzhet, az éllovas Jared Borgettitől már csak nyolc gól választja el.

Messi már csak kilenc gólra Batistutától (Fotó: Reuters)
Messi már csak kilenc gólra Batistutától (Fotó: Reuters)

Sokáig úgy tűnt, Gabriel Batistuta 56 gólos rekordját senki sem lesz képes megdönteni az argentinoknál, aztán jött Lionel Messi. A Barcelona kiválósága már csak kilenc találattal van lemaradva a Fiorentina legendája mögött. Más kérdés, hogy a 45 esztendős korábbi csatár 78 meccs alatt érte el ezt a számot, Messi pedig már túl van a 96. találkozóján is a nemzeti csapatban.

A mostanában szárnyaló izlandiak sem akarnak kimaradni a buliból, az Ajax északi klasszisa, Kolbeinn Sigthórsson nyolc találatra került a 24 góllal vezető, pályafutását az idén befejező Eidur Gudjohnsentől.

A görögöknél nagy a baj, a Feröer elleni blama után Claudio Ranieri távozott, a gólokkal azonban így sem állnak olyan rosszul: Theofanisz Gekasznak csak öt találat kell, hogy beérje az 1995 óta edzőként dolgozó Nikosz Anasztopuloszt.

Magyarországon egy darabig vélhetően nem kell izgulnunk a gólrekord miatt, a 84 találatig jutó Puskás Ferenc éllovas pozícióját egyelőre senki sem fenyegeti. A finnek elleni meccsen betaláló Gera Zoltán 60, Dzsudzsák Balázs pedig 68 találatra van a listavezetőtől.

SZAVAZÁS

Ki áll először az élre válogatottja örök-góllövőlistáján?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik