Ronaldo öngólja, drámai Mali-győzelem, román vereség - szombati videók

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 10:28
Angliában a Chelsea hiába szerzett káprázatos találatokat, alulmaradt a Newcastle otthonában, míg az Arsenal és a Manchester United egyaránt egy góllal nyert aktuális ellenfelével szemben. Olaszországban továbbra is kitartóan zárkózik a Napoli a listavezető Juventusra. A Bundesligában tovább menetelt a Bayern München, valamint a két magyarral felálló Greuther Fürth megszerezte idénybeli második győzelmét. A spanyol első osztályban a Real Madrid nagy meglepetésre C. Ronaldo öngóljával vereséget szenvedett a Granada otthonában. Az afrikai kontinenstornán a negyeddöntőkben Ghána a Zöld-foki Köztársaságot, míg Mali Dél-Afrikát búcsúztatta. A román válogatott sima vereséget szenvedett a lengyelektől felkészülési mérkőzésen.

Mali büntetőkkel búcsúztatta Dél-Afrikát (Fotó:Action Images)
Mali büntetőkkel búcsúztatta Dél-Afrikát (Fotó:Action Images)


Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Chelsea egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett 3–2-s vereséget a Newcastle vendégeként. Pedig Frank Lampard és Juan Mata szépségdíjas találataival még vezettek is a második félidőben a londoniak. Az Arsenal Lukas Podolski megpattanó szabadrúgásgóljával nyert a Stoke ellen. A Manchester United a Fulham otthonába látogatott, ahol nemcsak a futballé volt a főszerep, az első félidő lefújása előtt ugyanis az egész stadionban kialudtak a fények, ami miatt tíz percig állt a játék. A második játékrészben Wayne Rooney góljával eldöntötték a találkozót a „vörös ördögök”.

NEWCASTLE–CHELSEA 3–2





ARSENAL–STOKE 1–0


FULHAM–MANCHESTER UNITED 0–1



A Serie A-ban a szombati játéknapon a Napoli 2–0-ra legyőzte a Cataniát. Az első gól Hamsík nevéhez fűződik, a szlovák támadó közelről talált be, majd Cannavarónak kiosztott egy gólpasszt az első félidő hajrájában, ezzel a nápolyiak, ha ideiglenesen is, de beérték pontszámban a listavezető Juventust.

NAPOLI–CATANIA 2–0


A német Bundesligában a Szalai Ádám nélkül felálló Mainz 3–0-ra kikapott a Bayern Münchentől. A Greuther Fürthben 90 percet kapott debütáló meccsén Varga József, és Stieber Zoltán szintén végig játszotta a Fürth győzelmével záródó találkozót.

MAINZ–BAYERN MÜNCHEN 0–3



SCHALKE–FÜRTH 1–2


A spanyol Primiéra Divisionban Cristiano Ronaldo szöglet után szerzett öngólját követően nem tudott egyenlíteni a találkozó hátralévő részében a Real Madrid. Az újabb vereség után egyre csak távolodik a második hely is a „királyiak” számára.

GRANADA–REAL MADRID 1–0

Gol de CR7 en p.p. by Veabiri

Az Afrikai Nemzetek Kupáján szombaton már a negyeddöntőket rendezték, ahol Mali 120 perces hosszabbításos mérkőzés után tizenegyesekkel, míg Ghána egy büntetővel és egy üres kapus góllal jutott a legjobb négy közé.

GHÁNA–ZÖLD-FOKI KÖZTÁRSASÁG 2–0



DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG–MALI 1–1, TIZENEGYESEK UTÁN 1–3


A román és a lengyel válogatott egyaránt Spanyolországban edzőtáborozik a sikeres világbajnoki selejtezők reményében. A két csapat felkészülési mérkőzésen találkozott egymással, ahol meglepően simán nyert Lengyelország.

ROMÁNIA–LENGYELORSZÁG 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik