Ronaldo a támadások kereszttüzében

Vágólapra másolva!
2011.02.03. 19:59
null
Ronaldo mostanában nem örvend nagy népszerűségnek a Cor-szurkolók körében (Fotó: Action Images, archív)
A Corinthians labdarúgócsapatának szurkolói nehezen emésztik meg, hogy csapatuk már a Libertadores-kupa selejtezőjében elvérzett. A feldühödött drukkerek már a reptéren ellenséges fogadtatásban részesítették a Kolumbiából hazatérő játékosokat, akiknek autóit aztán csütörtök délelőtt „vették kezelésbe” a csapat edzőtáborában. A Corinthians hevesebb vérmérsékletű hívei a klub székházának falaira a játékosokat, elsősorban Ronaldót becsmérlő szlogeneket festettek, távozásra felszólítva az általuk „szégyentelenül dagadtnak” titulált aranylabdás csatárt.

 

A Corinthians-szurkolók elégedetlensége még tavalyról „datálódik", mivel 1910-ben alapított csapatuk a centenáriumi évben nem tudott egyetlen jelentős trófeát sem megnyerni. A Tolima ellen hazai pályán elért gól nélküli döntetlen már eleve vészjósló volt, a Kolumbiában elszenvedett 2–0-s vereséggel pedig a Cor lett az első brazil alakulat, amely a selejtezőben elvérzett a Libertadores-kupában. A fekete-fehérek még sosem nyerték meg a legjelentősebb dél-amerikai kupasorozatot, ami azért is lehet különösen fájó híveik számára, mert a többi nagy Sao Pauló-i alakulatnak (Santos, Sao Paulo, Palmeira) ez már sikerült.

A feldühödött szurkolók már a reptéren elégtételt vettek volna a fiaskóért, ám a játékosok rendőri segítséggel haza tudtak jutni.

A szurkolók persze nem hagyták ennyiben a dolgot, a klub székházának falára a játékosokat becsmérlő szlogeneket festettek, a nem éppen hízelgő szövegek elsősorban Ronaldót vették célba.

A brazil válogatott korábbi csatárát „szégyentelenül dagadtnak" titulálták, valamint távozásra szólították fel. Ronaldo egyébként többek között azért vállalt még egy évet – tavaly ősszel azt nyilatkozta, hogy 2011 végén visszavonul –, hogy megnyerje a Libertadores-kupát.

Nemcsak ő kapott hideget-meleget, hanem számos játékos autója is megsínylette a népharagot, a drukkerek kövekkel zúzták be az edzőközpontban parkoló járművek ablakait.

„Ezt a vereséget az egész idényen keresztül magunkkal kell cipelnünk – nyilatkozta Ronaldo, aki szerint vereségükben a rossz körülményeknek is szerepük volt. – Nem játszottunk jól, de a pálya talaja sem segített minket. A szurkolóink csalódottak, ám nekünk előre kell néznünk."

A hívek kiengesztelését a hétvégén akár el is kezdhetik, hiszen a városi rivális Palmeiras lesz az ellenfelük a Paulista állami bajnokságban. Abba jobb nem belegondolni, mit kaphatnak egy esetleges újabb vereség után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik