CFR: visszakapták a pontokat, a 3. helyre jöttek előre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 11:24
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottságának februári döntését, amelynek értelmében a szövetség 24 pontos levonással büntette a CFR-t. A kolozsváriak ezzel a kieső helyről a harmadik pozícióig ugrottak előre.

Mint ismert, a román szövetség fegyelmi bizottsága azért büntette 24 pontos levonással a kolozsvári CFR-t, mert elmulasztotta kifizetni öt játékosa felé felhalmozott tartozását, és folyamatosan pénzügyi problémákkal küszködik. Ezzel a CFR a második helyről a tabella végére zuhant vissza. Azóta ugyan visszajött a 16. pozícióba, de ez a létszámcsökkentés miatt még mindig kieső helynek számít. a kolozsvári CFR-t, mert elmulasztotta kifizetni öt játékosa felé felhalmozott tartozását, és folyamatosan pénzügyi problémákkal küszködik. Ezzel a CFR a második helyről a tabella végére zuhant vissza. Azóta ugyan visszajött a 16. pozícióba, de ez a létszámcsökkentés miatt még mindig kieső helynek számít.

A CFR arra hivatkozott, hogy a másodfokú ítélet meghozatalakor a klub már csődvédelem alatt állt, így nem kellett volna azonnal fizetnie. A CAS helyt adott a kolozsváriak fellebbezésének, és megsemmisítette a büntetést. A CFR ezzel a harmadik helyre jött előre. A szövetség közölte, gondolkodik a további jogi lehetőségeken.

A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád kolozsvári magyar üzletember átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak.

A 2014–2015-ös bajnoki idényt Miriuta irányításával kezdte a csapat. Anyagi nehézségei miatt azonban sok értékes játékosától, és – a Győrbe távozott – Miriutától is meg kellett válnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik