HIRDETÉS
HIRDETÉS
JAKAB ÁRPÁD 2018.04.11 18:09 Frissítve: 2018.04.11 18:20

Románia: többszörös pénzbírság a magyarellenes dalért

Tizenkilencezer lejes büntetést rótt ki a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a Sepsi OSK idegenbeli, Juventus Bucuresti elleni mérkőzésén tapasztalt magyarellenes incidens miatt.

HIRDETÉS

A Juventus Bucuresti egyesületet 10 ezer lejre, a csapat sportigazgatóját, Paul Terteleacot 6500 lejre, a voluntari stadion bemondóját, Gheorghe Mihailt pedig 2500 lejre büntették meg.

Mint ismert, a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az alsóházi rájátszás negyedik fordulójában a bukaresti Juventus vendége volt. A mérkőzés előtti bemelegítés során a stadion hangszóróiból magyarellenes, vulgáris szövegű román dalparódia csendült fel – az incidenst a román sportági szövetség vezetői és a román sajtó is egyhangúan elítélte.

Paul Terteleac, a bukaresti csapat ügyvezetője szerint a magyarellenes zenét a stadion bemondója játszotta be, de nem arról a hanghordozóról, amelyet ők átadtak neki. Az aréna bemondója ennek az ellenkezőjét állította, mondván, az adathordozót éppen a bukarestiek ügyvezetőjétől kapta.

A Sepsi OSK üdvözölte azt a gyorsaságot és elkötelezettséget, amellyel a román labdarúgás felelős szervei reagáltak a történtekre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 10:56:06

Minden más foci MAROSI GERGELY

Két országban emlékeztek a 83 évesen elhunyt Aldyr Garcia Schlee – a brazil „kanári” szerelés megálmodója – munkásságára.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS