Románia: nyert a CFR, megint Kolozsváron a bajnoki cím

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 23:39
null
Dan Petrescu vezetőedző és csapata a bajnoki címet ünnepli (Fotó: Riti József Attila)
A CFR hazai pályán 2–1-re verte az Universitatea Craiovát a román élvonal (Liga I) felsőházi rájátszásának vasárnapi játéknapján, és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a román labdarúgó-bajnokságot. A kolozsváriak sorozatban ötödször, történetük során nyolcadszor lettek aranyérmesek.

Az erdélyi együttes 15 ezer néző előtt nyerte meg a rangadót, és a közönség még egy órával a lefújás után is együtt ünnepelt a pályán a csapattal.

Az alapszakaszt 14 pontos előnnyel megnyerő CFR a rájátszásban részben a pontfelezés, részben a craiovai, majd az FCSB elleni rangadó elvesztése után szorult helyzetbe került, de miután szombaton a bukaresti csapat is botlott (2–2 a Voluntari ellen), vasárnap este hazai pályán a trófeáért küzdhetett.

És gyorsan meg is mutatta, hogy nem engedi ki a kezéből: Nana Boateng fejesével már másfél perc után vezetést szerzett. és egy második félidei gólváltás után a végig legfőbb erősségének számító védelmével behúzta a találkozót.

A kolozsvári csapat ezzel a román örökrangsor harmadik helyére lépett előre; csak a két bukaresti topklubnak van több bajnoki címe – a Steauának 26, a Dinamónak 18.

A CFR edzője, Dan Petrescu már öt bajnoki aranynál tart (csak tavaly nem ő ült a kolozsvári kispadon, viszont nyert egyet 2009-ben az Unirea Urziceni-nel is), a játékosok közül Ciprian Deac hetedszer, Mario Camora pedig hatodszor lett bajnok az 1907-ben KVSC (Kolozsvári Vasutas Sport Club) néven alapított együttessel.

ROMÁN LIGA I
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

CFR Cluj–Universitatea Craiova 2–1 (Adjei-Boateng 2., Debeljuh 57., ill. Mateiu 61.)
Az állás: 1. CFR (már bajnok) 57 pont, 2. FCSB 53, 3. U. Craiova 45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik