Románia: Miriuta nem tűri az ilyen tiszteletlenséget

Vágólapra másolva!
2015.08.03. 12:52
Miriuta László csapata, a marosvásárhelyi ASA – holtversenyben a Steauával – vezeti a román labdarúgó-bajnokság tabelláját, de a trénert nem csak a Craiova elleni döntetlenről (0–0) kérdezték a vasárnapi meccs után.

A csapat egyik alapjátékosa, Gabriel Muresan nyilvánosan kritizálta Miriutát a Saint-Étienne-től elszenvedett El-vereség (0–3) után – „Rossz volt a taktika!”, lecserélésekor nem is fogott kezet a trénerrel –, és a vezetőedző már akkor megígérte, elbeszélget játékosával. Ennek az lett a következménye, hogy a rutinos középpályást nem is nevezte a vasárnapi bajnokira.

„Ameddig én vagyok a csapat edzője, nem tűröm el a Muresanéhoz hasonló tiszteletlen viselkedést – mondta a román sajtónak Miriuta. – Ha nem azt teszed, amit kérek, kizárod magad a csapatból. A közös érdek ezt kívánja. Ő is tudja, hogy hibázott, bocsánatot kért, és ha megfelelően dolgozik az edzéseken, akkor a következő mérkőzésen játszhat. Olyan játékosokra van szükségünk, akik képesek mindent alárendelni a csapat sikerének.”

A Győrből távozó Miriuta az idény előtt vette át a marosvásárhelyi csapat irányítását, az első négy bajnoki fordulóban két-két győzelmet és döntetlent ért el vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik