Románia: Miriuta elvesztette a bukaresti derbit

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 22:09
null
Miriuta vereséggel mutatkozott be a Dinamo kispadján (Fotó: Twitter)
A román élvonal örökrangadóján, a korábban Steaua néven szereplő FCSB elleni futballmérkőzésen mutatkozott be Miriuta László a Dinamo vezetőedzőjeként, és egygólos vereséget szenvedett a csaknem 30 ezer néző előtt játszott bukaresti derbin.

A szurkolótáborok csatájában az FCSB kemény magja már a meccs előtt utalt Miriuta magyar kötődéseire, ráadásul a hazai ultrák előre tudtak a Dinamo koreográfiájáról. A piros-fehérek ugyanis a Romániában nemzeti hősnek tekintett, 1848–49-ben a magyar szabadságharc ellen küzdő Avram Iancu halálának évfordulójáról emlékeztek meg – erre pedig egy „Ti, mint Avram Iancu? Nézzetek inkább a kispadotokra!” felirat volt a piros-kékek válasza.

A mérkőzés lüktető iramban kezdődött, egyik csapat sem tudta megállítani a másikat a középpályán, ugyanakkor egyik sem tudta kihasználni a gólhelyzeteit. A FCSB végül egy szöglet után szerezte meg a vezetést, Marko Momcsilovicsról elfeledkezett a Dinamo védelme, a szerb balhátvéd pedig közelről lőhetett a hálóba.

Miriuta csapata May Mahlangu kapufán csattanó 30 méteres bombájával zárta le az első félidőt, a másodikban viszont nem sokáig bírta ellenfele iramát. A nagyobb különbségű Dinamo-vereséget Jaime Penedo akadályozta meg, a 35 éves panamai kapus több bravúros védés után a 76. percben Constantin Budescu büntetőjét is hárította.

„Jó meccset játszottunk, semmivel sem voltunk rosszabbak, mint az ellenfél, csak az FCSB értékesítette egy helyzetét, mi viszont nem. Jó játékosaim vannak, hamarosan jönnek a győzelmek is” – mondta a meccs után Miriuta.

ROMÁN LABDARÚGÁS
LIGA 1, 12. FORDULÓ
FCSB–Dinamo 1–0 (Momcsilovics 31.)
Juventus Bucuresti–Gaz Metan Medias 1–1
CSM Poli Iasi–ACS Poli Timisoara 1–1

Az élmezőny: 1. CFR 26 pont, 2. FCSB 25, 3. CSU Craiova 23, … 7. Dinamo 16.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik