Románia: menekülnek a játékosok; Miriuta a kiszemelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 13:30
Komoly gazdasági problémákkal találta szembe magát a román bajnoki ezüstérmes marosvásárhelyi labdarúgócsapat (Targu Mures). A digisport.ro információi szerint a korrupcióellenes ügyosztály zárolta a klub számláit, amely így fizetésképtelenné vált. A hír hallatán a játékosok azonnal új klub után kezdtek nézni a piacon, Dan Petrescu vezetőedző pedig állítólag már meg is találta következő állomáshelyét. A tréner utódjának amúgy Miriuta Lászlót szemelték ki.

A korrupcióellenes ügyosztály azután vizsgálódik, hogy a klubot a helyi polgármesteri hivatal valóban közpénzből és illegálisan finanszírozta-e. Márciusban az ügyben már kihallgatták a marosvásárhelyi polgármestert, Dorin Floreát, valamint az alpolgármestert, Claudio Maiort, és az ügyészek visszaélésekre gyanakszanak. A számlák zárolását emiatt rendelték el.

A klub egy héttel a bajnoki rajt előtt a körülményekhez igazodva igyekszik a célkitűzéseit módosítani, a futballisták eközben attól félnek, hogy a klub nem tudja miből fizetni őket. Ezért a többség, köztük a húzóemberek ügyvédi segítséggel igyekeznek szerződést bontani a klubbal. Főnökük, Dan Petrescu már játékosai előtt jár egy lépéssel, állítólag a tréner Kínába készül, ahol a Csiangszu Guoxin-Sainty FC szakmai irányítását veszi át.

A stiridesport.ro értesülései szerint Dzsudzsák Balázs korábbi moszkvai trénerének a helyét – aki 200 ezer eurós éves fizetésével a román bajnokság legjobban fizetett edzőjének számított – a marosvásárhelyieknél Miriuta László vehetné át, legalábbis ő az első számú kiszemelt. Más kérdés, hogy a magyarországi folytatásban bízó, a tavasszal Győrben szintén anyagilag ellehetetlenülő klubnál dolgozó tréner mit szól egy ilyen bizonytalan hátterű felkéréshez. Ráadásul Miriuta tavaly ősszel már a Győrhöz is attól a kolozsvári CFR-től érkezett, amely szintén nagyon komoly anyagi problémákkal küzdött a szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik