Románia: megszerezte első idegenbeli győzelmét a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 22:42
Megszakította hármas vereségsorozatát a román labdarúgó élvonalban a Sepsi OSK csapata, amely a CSM Politehnica Iasi otthonában szerezte meg első idegenbeli sikerét.

A korábban a Dinamót is legyőző hazai csapat végigtámadta a mérkőzést, de nem tudott túljárni Fejér Béla eszén: a székelyföldiek kapusa főként az első negyedórában mutatott be fontos bravúrokat. A szentgyörgyiek első jól végigvitt támadása viszont góllá érett: Hadnagy Attila tekerte a védők mögé a labdát Claudiu Hereának, akik elbotladozott a kapus mellett, és éles szögből a kapuba lőtt.Claudiu Hereának, akik elbotladozott a kapus mellett, és éles szögből a kapuba lőtt.

Az első félidőben két esetben is tizenegyest reklamáló Iasi már főként csak rögzített helyzetek után tudta a szentgyörgyi kapu elé vinni a labdát, mert a Sepsi OSK folyamatosan tördelte a játékot. A hazaiak edzője, Flavius Stoican addig vitatkozott Horia Mladinovici játékvezetővel, amíg az elküldte a kispadtól.

A végén egy újabb Sepsi-kontrából Herea megszerezte második gólját, ezúttal Papsys baloldali beadását vágta be futtából – mire a hazai szurkolók magyarellenes rigmusokkal reagáltak.

ROMÁN LABDARÚGÁS, LIGA 1
8. FORDULÓ
CSM Politehnica Iasi–Sepsi OSK 0–2 (Herea 30., 84.)
Az élmezőny:
1. CFR 19 pont, 2. 2. CS Univ. Craiova 18, 3. FCSB 18, …. Iasi 9, 9. Sepsi OSK 9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik