HIRDETÉS
BOROS MIKLÓS 2017.11.18 18:31 Frissítve: 2017.11.18 18:49

Románia: immár tíz mérkőzés óta képtelen nyerni a Sepsi

Tíz mérkőzésre nőtt a Sepsi OSK labdarúgócsapatának nyeretlenségi sorozata a román élvonalban, miután a székelyföldi csapat gól nélküli döntetlent játszott a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő medgyesi Gaz Metannal.

 

A sepsiszentgyörgyiek új edzője, Eugen Neagoe jó néhány változást eszközölt a kezdőcsapatban, a kapuba visszakerült a szezon elején védő Niczuly Roland, a támadó profilú Fülöp István a védelem előtt játszott a középpályán, Patrick Petre pedig a bal szélről átkerült a jobb oldalra.

Az első félidőben ezzel sikerült is meglepni a Gaz Metant, már az első tíz percben három helyzete is volt a Sepsi OSK-nak, és a bal oldalról folyamatosan érkeztek a veszélyes beadások a medgyesi kapu elé. A szentgyörgyiek legnagyobb lehetőségét Sztefan Nikolics hagyta ki, amikor 10 méterről vállon lőtte a kivetődő kapust.   

A második félidőben már többet birtokolta a labdát és többet is támadott a Gaz Metan, de két veszélyes szabadrúgást leszámítva így sem voltak gólszerzési esélyei. A szentgyörgyiek főleg a kiugrásokban bíztak, ám Claudiu Herea lyukat rúgott, amikor már csak a kapussal állt szemben, Petre pedig hiába talált be a 85. percben, a partjelző lest jelzett.

Az eredmény nyomán a 12 pontos Sepsi OSK továbbra is a 12. helyen áll a 14 csapatos Liga 1-ben, míg a Gaz Metan egy ponttal és egy hellyel van lemaradva mögötte. 

A Sepsi OSK reményei szerint ez volt a csapat utolsó, Brassóban rendezett hazai mérkőzése, mert lassan befejeződnek a sepsiszentgyörgyi városi stadion felújítási munkálatai, és a háromszéki klub vezetői kérvényezték is a román profi ligánál, hogy két hét múlva már hazai pályán fogadhassák a Dinamót. 

Kigyulladt a medgyesi szurkolók busza 

A brassói mérkőzésre tartó medgyesi szurkolók buszából 27 embert kellett kimenekítenie szombaton a tűzoltóságnak, miután kigyulladt járművük motorja. A Brassó megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset a Bogáti-erdőben, a Segesvár és Brassó közötti országúton történt, és két személy enyhe füstmérgezést kapott, de egyikük sem szorult kórházi kezelésre.

ROMÁNIA
Liga 1, 18. forduló

Sepsi OSK–Gaz Metan Medias 0–0

 

2019.01.14 09:37:11

Minden más foci BABJÁK BENCE

Lőw Zsolt szerint a PSG csillaga hosszú időre kisajátíthatja az Aranylabdát.