Románia: immár tíz mérkőzés óta képtelen nyerni a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 18:31
Tíz mérkőzésre nőtt a Sepsi OSK labdarúgócsapatának nyeretlenségi sorozata a román élvonalban, miután a székelyföldi csapat gól nélküli döntetlent játszott a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő medgyesi Gaz Metannal.

A sepsiszentgyörgyiek új edzője, Eugen Neagoe jó néhány változást eszközölt a kezdőcsapatban, a kapuba visszakerült a szezon elején védő Niczuly Roland, a támadó profilú Fülöp István a védelem előtt játszott a középpályán, Patrick Petre pedig a bal szélről átkerült a jobb oldalra. Eugen Neagoe jó néhány változást eszközölt a kezdőcsapatban, a kapuba visszakerült a szezon elején védő Niczuly Roland, a támadó profilú Fülöp István a védelem előtt játszott a középpályán, Patrick Petre pedig a bal szélről átkerült a jobb oldalra.

Az első félidőben ezzel sikerült is meglepni a Gaz Metant, már az első tíz percben három helyzete is volt a Sepsi OSK-nak, és a bal oldalról folyamatosan érkeztek a veszélyes beadások a medgyesi kapu elé. A szentgyörgyiek legnagyobb lehetőségét Sztefan Nikolics hagyta ki, amikor 10 méterről vállon lőtte a kivetődő kapust.

A második félidőben már többet birtokolta a labdát és többet is támadott a Gaz Metan, de két veszélyes szabadrúgást leszámítva így sem voltak gólszerzési esélyei. A szentgyörgyiek főleg a kiugrásokban bíztak, ám Claudiu Herea lyukat rúgott, amikor már csak a kapussal állt szemben, Petre pedig hiába talált be a 85. percben, a partjelző lest jelzett.

Az eredmény nyomán a 12 pontos Sepsi OSK továbbra is a 12. helyen áll a 14 csapatos Liga 1-ben, míg a Gaz Metan egy ponttal és egy hellyel van lemaradva mögötte.

A Sepsi OSK reményei szerint ez volt a csapat utolsó, Brassóban rendezett hazai mérkőzése, mert lassan befejeződnek a sepsiszentgyörgyi városi stadion felújítási munkálatai, és a háromszéki klub vezetői kérvényezték is a román profi ligánál, hogy két hét múlva már hazai pályán fogadhassák a Dinamót.

Kigyulladt a medgyesi szurkolók busza

A brassói mérkőzésre tartó medgyesi szurkolók buszából 27 embert kellett kimenekítenie szombaton a tűzoltóságnak, miután kigyulladt járművük motorja. A Brassó megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset a Bogáti-erdőben, a Segesvár és Brassó közötti országúton történt, és két személy enyhe füstmérgezést kapott, de egyikük sem szorult kórházi kezelésre.

ROMÁNIA
Liga 1, 18. forduló

Sepsi OSK–Gaz Metan Medias 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik