Románia: hárommal nyert a Sepsi, súlyos temesvári sérülés

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 20:13
A Sepsi OSK egy félidőnyi emberhátránya ellenére is fölényes győzelmet aratott a temesvári ACS Poli felett a román labdarúgó-élvonal alsóházi rájátszásában.

A hétközi forduló délutáni mérkőzésén a szezonban először nem telt meg teljesen a sepsiszentgyörgyi stadion, de így is több mint háromezren biztatták a székelyföldi csapatot. A 36 percen át nem túl eseménydús meccsbe egy összefejelés hozta meg a drámát, a szentgyörgyi Benjamin Kuku és a temesvári Denis Harut ütközött nagy erővel a kezdőkörben, s a vendégek védője mozdulatlanul terült el a gyepen. Az azonnal a pályára érkező mentők nyakmerevítővel, hordágyon szállították kórházba a 19 éves futballistát, Marcel Barsan játékvezető pedig az ötperces játékmegszakítás végén felmutatta a piros lapot a Sepsi nigériai légiósának.

A kiállítással felpörgött a meccs, az első félidő ráadásperceiben mindkét oldalon akadtak helyzetek, a végére pedig jött a csattanó: Fülöp István szabadrúgásból, 17 méterről lőtt védhetetlenül a temesvári kapu jobb felső sarkába.

A szünet után a szentgyörgyiek az előny megőrzésére rendelkeztek be, sokáig csak a saját tizenhatosukat védték, azt azonban olyan sikeresen, hogy Niczuly kapusnak csupán egyetlen fejest kellett hárítania. Amikor pedig teljesen kitámadott az ACS Poli, Fülöp három védő közül kilépve, egy csel után kilőtte a hosszú sarkot. A végére a temesváriak is tíz emberre fogyatkoztak, Gabriel Canu kapta meg a második sárga lapját, Ibrahima Tandia szabadrúgása pedig a sorfalon megpattanva bement a bal sarokba.

A kieső helyektől hét pontra eltávolodó Sepsi OSK az eddigi legnagyobb különbségű sikerét könyvelhette el a Liga 1-ben, és veretlen maradt az ACS Polival szemben, amely ellen két döntetlent és két győzelmet könyvelhetett el a szezon során. A továbbra is utolsó előtti, kieső helyen álló temesvári csapat számára az egyetlen jó hír Harut állapotáról érkezett, az első kórházi jelentések szerint a játékos magához tért és nem szenvedett maradandó sérülést.

ROMÁN LIGA 1,
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ
Sepsi OSK–ACS Poli Timisoara 3–0 (Fülöp 45+5., 80., Tandia 84.)
Kiállítva:
Kuku (40.), illetve Canu (83.)

Az állás: 7. Dinamo 41 pont, 8. Botosani 32, 9. Sepsi OSK 29, ...13. ACS Poli 22.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik