Románia: három és fél hónap után nyert újra a Sepsi OSK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.11. 19:28
Alighanem a CSM Poli Iasi a Sepsi OSK kedvenc ellenfele a román labdarúgó-bajnokságban, a székelyföldi újonc ugyanis éppen az ellen a csapat ellen szakította meg 12 meccses nyeretlenségi sorozatát, amelynek otthonában eddigi utolsó győzelmét (2-0) aratta, még augusztus 28-án.

A havas brassói pályán lejátszott küzdelmes mérkőzésen a szezon során először fordított vert helyzetből a sepsiszentgyörgyi csapat, és szintén először jutott büntetőhöz.

Az első félidőben a vendégcsapatnak volt több helyzete, és egy szöglet után szerencsés gólt szerzett: Mihalache tette vissza középre a labdát, amelyet a szentgyörgyi Thiaw estében saját kapujában fejelt. A Sepsi OSK a félidő legvégén egyenlített, a Nikolics buktatásáért megítélt 11-est Fülöp István értékesítette. A második félidőben is a hajrában jött a hazaiak újabb gólja: a csereként beállt Astafei mintegy húsz méterről, kapásból bombázta a jobb felső sarokba a labdát. Sikerével a Sepsi OSK elkerült a kiesést jelentő helyről, és egy fordulóval a téli szünet előtt az osztályozót jelentő 12. pozíciót foglalja el.

Liga 1, 21. forduló
Sepsi OSK–CSM Poli Iasi 2–1 (Fülöp 45. – 11-esből, Astafei 85., illetve Thiaw 24., öngól)

Az élmezőny: 1. CFR 49 pont, 2. FCSB 44, 3. Craiova 40, ...12. Sepsi OSK 15.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik