Románia: „Európából hozok feketéket, az afrikaiak nem civilizáltak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 17:14
Gigi Becali, a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő, korábban Steaua Bucuresti néven ismert FCSB elnöke egy televíziós műsorban rasszista kijelentéseket tett.

Becali annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy elárulta, ajánlatot készül tenni Kévin Boliért, a bajnok Viitorul franciaországi születésű védőjéért.

Mint azt a tulajdonos elmondta, semmi baja sincs a fekete futballistákkal, ám csak olyat szerződtet, aki évek óta Európában játszik.

„Nincs velük gondom, négy-öt fekete jelenleg is tagja a csapatnak. Ez nem diszkrimináció. Az Európában játszó feketékkel nincs baj, ám Afrikából biztosan nem igazolok egyetlen játékost sem, nem vagyok hajlandó velük dolgozni, egyszerűen azért, mert csak a baj van velük, nem civilizáltak, nem alkalmazkodnak” – mondta Gigi Becali.

„Európában olyan feketékkel dolgozom, akik műveltek, az afrikaiak viszont nem tanultak. Európában vagyunk, szóval tök mindegy, feketékről vagy sárgákról van-e szó, de én csak olyan futballistával dolgozom, aki már európainak vallhatja magát” – tette hozzá az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik