HIRDETÉS
HIRDETÉS
BOROS MIKLÓS 2018.05.24 20:04 Frissítve: 2018.05.25 09:29

Románia: biztossá vált a Sepsi bennmaradása az élvonalban

Biztossá vált, hogy a Sepsi OSK a következő szezonban is a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szerepel.

HIRDETÉS

 

Az osztályozós helyen álló Voluntari szerdán kikapott a Dinamo Bucuresti-től, amivel a Sepsi bennmaradása matematikailag is biztossá vált.

Ennek köszönhetően a szezon során először tét nélkül léphetett pályára a Sepsi OSK. A csütörtök délutáni medgyesi meccs így a házigazda Gaz Metannak volt fontosabb, amely Cristea fejes góljával gyorsan meg is szerezte a vezetést. A megszokott belső védőit, Vierát és Obsivacot sérülés miatt nélkülöző szentgyörgyi csapat lassan lendült játékba, de első gólhelyzetét szintén sikerült kihasználnia: Fülöp István tolta becsúszva a hálóba Tandia balról középre tett labdáját.

A második félidőben mindkét együttes ment előre a győztes gólért, de a vendégektől egyedül kapura törő Yasin Hamed lövését lábbal védte Plesca, a Gaz Metan kapusa, majd Niczuly is kitolta a léc alól Rondón perdítését. A hazaiak Busu révén fejeltek egy felső lécet is, az utolsó 17 percre pedig emberelőnybe is kerültek, miután a Fülöp-szigeteki válogatott Daisuke Sato három perc alatt két sárga lapot érdemelt ki az oldalvonal mellett elkövetett szabálytalanságokért. A hátralevő időt azonban sikeresen kibekkelte a Sepsi OSK, bár a ráadáspercekben Rondón két fejese is csak kevéssel ment mellé.

A szentgyörgyi csapatnak még két mérkőzése van hátra történelme első élvonalbeli szezonjából, és immár nem a bennmaradásért, hanem a nyolcadik hely eléréséért küzd.

Az idény nagy részében szintén kieső helyen álló Medgyes egyelőre két ponttal előzi meg az osztályozós 12. pozíciót elfoglaló Voluntari-t, és néggyel a kiesésre álló Temesvárt. A sereghajtó Juventus sorsa pedig már a múlt héten megpecsételődött, a bukaresti gárda semmiképpen sem maradhat benn.

ROMÁN LIGA 1
Alsóházi rájátszás, 12. forduló
Gaz Metan–Sepsi OSK 1–1
(Cristea 5., illetve Fülöp 24.)
Korábban játszották: Juventus–Concordia Chiajna 1–3, Dinamo–Voluntari 2-0.
Az állás: 7. Dinamo 50, 8. Sepsi OSK 33, 9. Botosani 33, ...11. Gaz Metan 27

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

2018.11.09 13:46:25

Minden más foci HARMATH ÁKOS

A Southampton menedzsere 1987. november 11-én ma már megismételhetetlen bravúrt vitt véghez.

HIRDETÉS
HIRDETÉS