Románia: biztossá vált a Sepsi bennmaradása az élvonalban

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 20:04
Biztossá vált, hogy a Sepsi OSK a következő szezonban is a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szerepel.

Az osztályozós helyen álló Voluntari szerdán kikapott a Dinamo Bucuresti-től, amivel a Sepsi bennmaradása matematikailag is biztossá vált.

Ennek köszönhetően a szezon során először tét nélkül léphetett pályára a Sepsi OSK. A csütörtök délutáni medgyesi meccs így a házigazda Gaz Metannak volt fontosabb, amely Cristea fejes góljával gyorsan meg is szerezte a vezetést. A megszokott belső védőit, Vierát és Obsivacot sérülés miatt nélkülöző szentgyörgyi csapat lassan lendült játékba, de első gólhelyzetét szintén sikerült kihasználnia: Fülöp István tolta becsúszva a hálóba Tandia balról középre tett labdáját.

A második félidőben mindkét együttes ment előre a győztes gólért, de a vendégektől egyedül kapura törő Yasin Hamed lövését lábbal védte Plesca, a Gaz Metan kapusa, majd Niczuly is kitolta a léc alól Rondón perdítését. A hazaiak Busu révén fejeltek egy felső lécet is, az utolsó 17 percre pedig emberelőnybe is kerültek, miután a Fülöp-szigeteki válogatott Daisuke Sato három perc alatt két sárga lapot érdemelt ki az oldalvonal mellett elkövetett szabálytalanságokért. A hátralevő időt azonban sikeresen kibekkelte a Sepsi OSK, bár a ráadáspercekben Rondón két fejese is csak kevéssel ment mellé.

A szentgyörgyi csapatnak még két mérkőzése van hátra történelme első élvonalbeli szezonjából, és immár nem a bennmaradásért, hanem a nyolcadik hely eléréséért küzd.

Az idény nagy részében szintén kieső helyen álló Medgyes egyelőre két ponttal előzi meg az osztályozós 12. pozíciót elfoglaló Voluntari-t, és néggyel a kiesésre álló Temesvárt. A sereghajtó Juventus sorsa pedig már a múlt héten megpecsételődött, a bukaresti gárda semmiképpen sem maradhat benn.

ROMÁN LIGA 1
Alsóházi rájátszás, 12. forduló
Gaz Metan–Sepsi OSK 1–1
(Cristea 5., illetve Fülöp 24.)
Korábban játszották: Juventus–Concordia Chiajna 1–3, Dinamo–Voluntari 2-0.
Az állás: 7. Dinamo 50, 8. Sepsi OSK 33, 9. Botosani 33, ...11. Gaz Metan 27

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik