Románia: bizonytalanná vált Miriuta jövője a CFR-nél

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 16:45
Romániai sajtóhírek szerint a kolozsvári CFR labdarúgócsapat új tulajdonosai megválnának Miriuta László vezetőedzőtől, mert Dan Petrescuval képzelik el a csapat jövőjét.

A kolozsvári CFR 1907 az idén meghosszabbította Miriuta szerződését, de a több mint kétéves csődvédelem alól alig két napja kikerülő klub új többségi tulajdonosa, Marian Bagacean a klub vezetősége mellett a szakmai stábban is a saját embereit akarja látni.

Miriutával a CFR annak ellenére a negyedik helyen zárt a Liga 1-ben, hogy tartozásai miatt hatpontos levonással kezdte a szezont, és ugyanebből az okból a csapat idén még nem nevezhetett az Európa-ligába. A korlátozott költségvetéssel elért eredmény nyomán Miriuta még az idény vége előtt újabb egy évre szóló szerződést írt alá, ráadásul Bagacean látványos erősítéseket ígért.

Iuliu Muresan klubelnök a szerdai sajtótájékoztatóján még Miriutát nevezte meg a csapat edzőjének, de sajtóhírek szerint Dan Petrescu érkezik a helyére. A 49 éves Petrescu, a 90-es évek román „aranynemzedékének" sztárjátékosa csütörtökön a román Digisportnak beszélt róla, hogy tárgyal a CFR-rel, míg a Pro TV egyenesen azt közölte, hogy Miriutát kirúgták.

A Nemzeti Sport megkereste a játékosként magyar válogatott szakembert, aki elmondta, hétfőn utazik Kolozsvárra, hogy az új vezetőséggel tárgyaljon.

Petrescu 2009-ben bajnoki címet nyert az azóta megszűnt Unirea Urzicenivel, de azóta csupán egyetlen meccs erejéig edzősködött Romániában: 2015 nyarán a román Szuperkupát nyerte meg a marosvásárhelyi ASA-val, de a klub anyagi gondjai miatt utána le is mondott. Az utódja éppen Miriuta lett.

A legutóbb a dubai al-Naszrnál dolgozó Petrescu edzői pályafutása során megfordult már a Wisla Krakównál, a Kubany Krasznodarnál, a Dinamo Moszkvánál, a katari al-Arabinál és a kínai Csiangszu Szuningnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik