Románia: a szövetség és a liga elítélte a Sepsivel történteket

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 13:39
Címkék
A román szövetség és a liga is bocsánatot kért a Sepsi OSK labdarúgócsapatától a Juventus Bucuresti elleni hétfői, idegenben vívott mérkőzés előtti incidensért – közölte a Főtér.ro portál.

Mint beszámoltunk róla, magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi csapat hétfői mérkőzése előtt a Bukarest melletti Voluntari stadionjában, amelyet a Juventus hazai pályaként használ. Mint beszámoltunk róla, magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi csapat hétfői mérkőzése előtt a Bukarest melletti Voluntari stadionjában, amelyet a Juventus hazai pályaként használ.

Az első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Visan főtitkár felhívta Csinta Samut, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára.

Közleményben ítélte el a történteket a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) is. A szövetség nyomatékosította: a mérkőzéseket a fair play és a verseny szelleme kell, hogy jellemezze, nem pedig a gyűlölet és az erőszak. A szövetség közölte: az ügyet a fegyelmi bizottsága vizsgálja meg, mely a mérkőzésről készült hivatalos jelentést veszi alapul az álláspontja kialakításakor.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek elmondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a munkájukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet, hozzátéve, hogy a stadiont és a bemondót is a FC Voluntaritól bérelték.

A Főtér ugyanakkor kedden idézte Mihai Gheorghét, a Voluntari bemondóját, aki a román Digi Sportnak az mondta: az adathordozót Paul Terteleac, a Juventus ügyvezető igazgatója adta oda neki még a csapat első, Temesvárral játszott meccse előtt. Közlése szerint az adathordozón hazafias dalok voltak, de a korábbi meccsen nem jutottak el a magyarellenes nótáig.

A Sepsi OSK a pályán „állt bosszút” a történtekért: 2–0-ra legyőzte a Juventust, és ezzel bennmaradást jelentő helyre lépett előre a Liga I tabelláján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik