Románia: a Sepsi OSK kikapott Bukarestben a Dinamótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 23:10
A Sepsi OSK 1–0-ra kikapott a bukaresti Dinamo vendégeként a román labdarúgó-élvonal 7. fordulójában. A Dinamo győztes gólját Sergiu Hanca lőtte tizenegyesből a 68. percben.

A hetedik fordulóban kellett először magyarellenességgel szembesülniük a sepsiszentgyörgyi labdarúgóknak és szurkolóknak a román élvonalban.

Hétfő este a bukaresti Dinamo ultrái fogadták a „Ki a magyarokkal az országból!" és a „Magyarország kapja be!" rigmusokkal a Sepsi OSK csapatát és mintegy 50 szurkolóját. A székely drukkerek ennek és a zuhogó eső ellenére végigénekelték a mérkőzést, kedvenceik pedig sokáig jól fékezték meg a Dinamo támadásait.

A mérkőzés sorsát végül egy 11-es döntötte el a fővárosiak javára, Sebastian Ghinga szabálytalankodott Valentin Costachéval szemben, a csereként beállt Sergiu Hanca pedig belőtte a büntetőt. A végjátékban José Romera kiállítása (83. perc) miatt emberelőnybe került a Sepsi OSK, de ezt nem tudta kihasználni.

A hétfői játéknap másik mérkőzésén Miriuta László csapata nem tudta megszerezni idei első sikerét: a Concordia Chiajna félidőben még vezetett Botosani-ban, de a hazaiak a szünet után fordítottak.

ROMÁN LABDARÚGÁS, LIGA 1
7. FORDULÓ

Botosani–Concordia Chiajna 2–1
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 1–0
Az élcsoport: 1. CFR 19 pont, 2. Botosani 16, 3. CS U Craiova 15... 10. Sepsi 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik