Románia: a 21 óra előtt kezdődő eseményeken végig jelen lehetnek a nézők

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 18:00
Nagy volt az öröm a romániai sportszeretők körében, amikor a bukaresti kormány pénteken, egy hónapos szünet után újra engedélyezte a nézők részvételét a sporteseményeken. A klubok a férőhelyek 30 százalékára bocsáthatnak ki belépőket, kizárólag oltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett nézők számára. Ugyanakkor az érvényben maradt kijárási tilalom miatt eredetileg csak 17 és 21 óra között engedélyezett a nézők jelenléte. Vasárnap délután a bukaresti kormány annyiban változtatott, hogy a 21 óra előtt kezdődő sporteseményeken végig ott lehetnek a kilátogatók is.

Az élvonalbeli futballbajnokságban azonban a fontos mérkőzések rendre este nyolc óra után kezdődnek, 20.30-as időpontra tették a Liga 1 e heti rangadóját is, a harmadik helyen álló Universitatea Craiova és a második FCSB vasárnap esti találkozóját is.

Így azonban a nézők csak az első 30 percben lehettek volna jelen, ezért a craiovai klub vasárnap reggel kiharcolta a Profi Ligánál, és a mérkőzést közvetítő televízióknál, hogy 20.15-re hozzák előre a kezdést és a teljes első félidőt láthassák a nézők.

A bukaresti kormánynál vasárnap délutánra észbe kaptak, és közölték, hogy a 21 óra előtt kezdődő sporteseményeken végül végig jelen lehetnek a nézők. Így aztán Craiován sem kell majd félidőben hazaküldeni a 9000 nézőt, aki szimbolikus összegért – mindössze 1 lejért (74 forintért) – megváltotta a belépőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik