Real Madrid: szeptemberben elárverezik Di Stéfano futballkincseit

Vágólapra másolva!
2021.06.28. 16:31
null
Alfredo Di Stéfano (Fotó: AFP)
A legendás Alfredo Di Stéfano több mint 600 futballrelikviáját bocsátja áruba ősszel egy londoni aukciósház – számolt be róla az MTI.

 

A szeptember 23–24-re kiírt árverésen a Real Madrid egykori sztárjának – aki Puskás Ferenccel szinte megállíthatatlan támadóduót alkotott a Realban – szinte valamennyi ereklyéjét meg lehet majd vásárolni. Így többek között kalapács alá kerülnek a madridiakkal szerzett bajnoki aranyérmei és nemzetközi sorozatokban nyert érmei és kupái, valamint két Aranylabdája is, melyeket 1957-ben és 1959-ben érdemelt ki. A hagyaték a becslések szerint összességében egymillió eurónál is magasabb összegért kel majd el.

„A család úgy döntött, most jött el az ideje, hogy ezeket a tárgyakat megossza a világgal” – kommentálta az ereklyék áruba bocsátását a Julien's Auctions ügyvezetője.

Di Stéfano Buenos Airesben született, profiként előbb a River Plate-ben, majd a kolumbiai Millonariosban, 1953-tól pedig a Real Madridban szerepelt. Utóbbival nyolcszor nyerte meg a La Ligát, a Bajnokcsapatok Európa-kupáját pedig 1955 és 1960 között egymás után ötször. Játszott az argentin, a kolumbiai és a spanyol válogatottban is.

A 2014-ben, 88 esztendős korában elhunyt legenda kétszer is dolgozott a Real Madrid vezetőedzőjeként.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik