HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.01 13:20 Frissítve: 2018.05.01 13:39

Rangers: elköszönt a menedzser, Gerrard lehet az utódja

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a skót bajnokság 35. fordulójában a Rangers 5–0-s vereséget szenvedett az ősi rivális Celtictől – amely ezzel a győzelemmel be is biztosította fennállása 28. bajnoki címét. A Rangers ráadásul két héttel korábban a Skót Kupa elődöntőjében is kikapott a Celtictől, akkor 4–0-ra. A tavaly novemberben az idény végéig kinevezett Graeme Murty – miután a Rangers a legutóbbi hét tétmérkőzéséből csak kettőt nyert meg – bejelentette távozását.

HIRDETÉS
Gerrard könnyen Glasgowba költözhet (Fotó: AFP)

A skót rekordbajnoknál a hétvégén elszenvedett 5–0-s vereség után felgyorsultak az események, hiszen előbb még arról szóltak a hírek, hogy a klub folytatja a tárgyalásokat a Liverpool legendájával, Steven Gerrarddal a menedzseri poszt átvételéről – ami érthető is, abból a szempontból, hogy Graeme Murty novemberben csak az idény végéig szóló szerződést kötött.

Kedden délelőtt aztán már arról érkeztek a hírek, hogy a korábbi négyszeres skót válogatott Murty elköszönt a játékosoktól, és azonnal hatállyal bejelentette távozását.

Az eredeti tervek szerint Gerrard csak az idény végén venné át a Rangers irányítását, ám Murty távozása után lehet, hogy ez hamarabb is megtörténhet – az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy hétvégén, a Kilmarnock elleni bajnokin még az ideiglenesen megbízott Jimmy Nicholl, Jonatan Johansson páros irányítja a Rangerst.

Amúgy ha végül sor kerül Gerrard kinevezésére, ő korábbi liverpooli csapattársát, a skót válogatottban 59 alkalommal pályára lépő Gary McAllistert viheti magával segítőnek.

Gerrard 2016 nyarán fejezte be játékos-pályafutását, s egy évvel később a Liverpool U19-es csapatánál kezdte edzői karrierjét, amelynek során felnőttcsapat mellett még nem vállalt munkát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS