R. Carlos: Ronaldóval méltatlanul bántak, a fanatikusok miatt vonult vissza

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 17:42
null
Ronaldo visszavonult, Roberto Carlos Dagesztánig „menekült” (Fotó: Action Images)
A Corinthiansból a héten az orosz élvonalbeli Anzsi Mahacskalába igazolt Roberto Carlos a Radio Bandeirantesnek adott hosszú interjújában azt állította: őt távozásra, a hétfőn visszavonulását bejelentő Ronaldót pedig pályafutása abbahagyására kényszerítette a Sao Pauló-i csapat fanatikusainak dühe. A világbajnok balhátvéd szerint méltatlan, ahogy a feldühödött Cor-drukkerek a játékosokkal bántak.

Bár Ronaldo hétfői sajtótájékoztatóján – melyen bejelentette karrierje befejezését – azt állította, hogy nem az ellene (is) tüntető Corinthians-fanatikusok késztették visszavonulásra, Roberto Carlos szerint a szurkolói tüntetések váltották ki a bejelentést.

„A szurkolók viselkedése volt az egyik ok, amiért Ronaldo befejezte. Csak arra várt, hogy én is lépjek. Méltatlan, nem érdemeljük meg, hogy ilyen tortúrán menjünk keresztül” – nyilatkozta Roberto Carlos.

A Corinthians hívei azután kezdtek tüntetni, hogy a paulista nagycsapat már a Libertadores-kupa selejtezőjében kiesett a „névtelen” kolumbiai Tolimával szemben.

A feldühödött drukkerek már a reptéren ellenséges fogadtatásban részesítették a Kolumbiából hazatérő játékosokat, akiknek autóit csütörtök délelőtt „vették kezelésbe” a csapat edzőtáborában. A Corinthians hevesebb vérmérsékletű hívei a klub székházának falaira a játékosokat, elsősorban Ronaldót becsmérlő szlogeneket festettek, távozásra felszólítva az általuk „szégyentelenül dagadtnak” titulált aranylabdás csatárt, közölve: Ronaldo, kifelé!

Az őrjöngő drukkerek kárt tettek a klub masszőrje, Tite autójában, beverték a játékosok járműveinek ablakát, és rátámadtak a szertárosra is.

„Az volt a tervem, hogy még egy szezont lehúzok a Corinthiansban, hosszabbítok kétezer-tizenkettőre is. De a történtek után ez elképzelhetetlen volt. Azért mentem el, mert futballistát nem lehet ilyen helyzetbe kényszeríteni. Borzalmasan éreztem magam, úgy gondoltam, igazságtalanul büntetnek, hiszen én például nem is játszottam” – vallott a történtekről Roberto Carlos.

„Nagy futballrutinom van, és tisztában vagyok vele, hogy Ronaldo visszavonulásának hátterében nem a sérülések álltak. Azért hagyta abba, mert nem bírta a gyűlölködést, amit a szurkolóknak nem nevezhető fanatikusok zúdítottak rá. A csapattal nem törődtek, a játékosokat vették célba, és közülük is különösen kettőt: Ronaldót és Roberto Carlost” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik