PSG: Remélem, ez volt az utolsó piros lapom – Mbappé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 08:54
null
Kylian Mbappét először állították ki (Fotó: AFP)
Profi pályafutása során először állították ki tétmérkőzésen Kylian Mbappét, a Paris Saint-Germain 19 esztendős francia támadóját – a Rennes elleni Ligakupa-elődöntőben. A szupertehetségnek kikiáltott futballista a pályáról lefele jövet még morgolódott, a 3–2-es vendéggyőzelmet hozó találkozó után azonban beismerte hibáját.

A nyaksérülésből visszatérő Mbappé kezdő volt a kedd esti összecsapáson, ám a 63. percben, 3–0-s PSG-vezetésnél csúnya szabálytalanságot követett el. A francia támadó hátulról megtaposta Ismaila Sarrt, a hazaiak 19 éves szenegáli középpályását, akit az eset miatt le kellett cserélni.



Miután Mikaël Lesage játékvezető felmutatta a piros lapot, Mbappé a pályáról levonulva egy közvetítői kamerába dörmögött. Mint mondta, az előző héten őt ugyanilyen módon rúgták meg, ám akkor nem állították ki az elkövetőt.

A tízszeres válogatott csatár a mérkőzést követően higgadtabban nyilatkozott.

„Egyetértek a játékvezető döntésével, jogos volt a piros lap – idézi a L’Équipe Kylian Mbappét. – Nehéz meccs volt, nem ment jól a játék, frusztrált voltam, és balszerencsés módon cselekedtem. Nem akartam bántani Ismaila Sarrt, sőt, a lefújás után bementem hozzá, és mindent tisztáztunk. Ugyanakkor továbbra is zavar, hogy a Lyonban elszenvedett sérülésem miatt senki sem kapott lapot. Remélem, ez volt életem utolsó piros lapja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik